Her er landet med den billigste øl

Mens den dyreste øl findes i De Forenede Arabiske Emirater, skal du over på den anden side af jordkloden for at finde den billigste gennemsnitspris på en kold fra kassen.

Læs mere
Fold sammen
Det anerkendte tidsskift The Economist har i de sidste 23 år anvendt det velkendte Big Mac-indeks til at sammenligne købekraften i verdens lande. Nu forslår The Times ifølge hjemmesiden di.se et læskende alternativ.

Den engelske hjemmeside pintprice.com beregner gennemsnitsprisen på en pint øl (hvilket svarer til 0,57 liter eller på den gode side af en stor fadøl) i 206 lande baseret på brugerindlæg. Her kan man se, at den suverænt højeste gennemsnitspris på en kølig afsvaling kan findes i De Forenede Arabiske Emirater. Prisen er 60,40 kroner og placerer dermed landet langt foran blandt andet Norge, Djibouti og Grønland.

Mellemamerikas ølmekka
Mens Danmark med gennemsnitlig pris på 34,21 kroner næsten sniger sig ind i topti over de dyreste øl-lande, så skal du tage flyet til Panama for at drikke en billig fadøl. Her er gennemsnitsprisen nemlig 2,58 kroner. Derudover kan man se, at Afrika er et udmærket sted at give en omgang, hvis man er en mådeholden mand, da både Rwanda, Etiopien og DR Congo er at finde i den lave ende af skalaen.

Hvis man ellers kan komme ind i landet, så har Nordkorea angiveligt også meget billige øl - gennemsnitsprisen er opgivet til at være 3,31 kroner.