Her er hvad de seks globestuderende har fået ud af programmet

Hvad har de studerende fået ud af Globe-programmet? Og hvordan vil de bruge erfaringerne fra Globe den fremtidige karriere?

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jakob Fredsgaard Simonsen, BSc International Business, CBS, København Fold sammen
Læs mere

Vil tilbage til USA

Christian Bach, BSc International Business, CBS, København

1. Globe åbnede en verden ved at give mig muligheden for at rejse til USA og Asien for første gang. Jeg har nu fået mod på at finde et fuldtidsarbejde efter min bachelor, og så går min tanke ellers på at vende tilbage til USA om et par år for at læse min kandidat.

2. Jeg har en drøm om at rådgive regeringer og multinationale organisationer inden for handel og investeringer, og her har oplevelserne på studiet helt klart givet mig en bedre forståelse for de forskellige økonomiske, politiske og sociale dynamikker på tværs af regioner. Eksempelvis skal jeg sammen med Jakob Fredsgaard Simonsen i gang med at skrive vores bachelorprojekt i samarbejde med Maersk Line, hvor vi begge arbejdede henover sommeren i henholdsvis Hong Kong og Indonesien. Her er det en kæmpe fordel for os at have indsigt i, hvilke dagligdagsudfordringer en indonesisk medarbejder møder uden for arbejdstid, og hvordan det påvirker hans motivation for at arbejde.

Sofie Bonde Holt, BSc International Business, CBS, København Fold sammen
Læs mere

Godt at arbejde i teams

Sofie Bonde Holt, BSc International Business, CBS, København

1. Globe har givet mit studie en ekstra dimension ved at eksponere mig fysisk til to af verdens største økonomier, Kina og USA. At opleve principperne fra lærebøgerne på egen hånd har hjulpet mig med at udvikle en dybere og mere realistisk forståelse af international business. Derudover har Globe givet mig en forståelse for, at der er et utal af måder at løse det samme problem på – og at den danske og europæiske måde ikke nødvendigvis er den bedste.

2. En af de helt store erfaringer, jeg tager med mig videre fra Globe, er evnen til at arbejde i teams med mennesker fra andre kulturer og baggrunde end min egen. Det har til tider været en udfordring at få tingene til at gå op i en højere enhed. Jeg stræber selv efter en international karriere, og jeg er derfor overbevist om, at dét at kunne overkomme kulturelle skel og være i stand til at tilpasse sig fremmede miljøer er en erfaring, jeg vil komme til at trække meget på i fremtiden.

Christian Bach, BSc International Business, CBS, København Fold sammen
Læs mere

Kineserne giver os kamp til stregen

Jakob Fredsgaard Simonsen, BSc International Business, CBS, København

1. Det har lært mig meget om, hvordan business i Sydøstasien og USA adskiller sig i forhold til Danmark. Jeg har især været fanget af de metoder, som kinesiske virksomheder som bl.a. Xiaomi gør brug af for at give vestlige virksomheder kamp til stregen. Derudover synes jeg, at det har været spændende at lære om den kinesiske forbruger og Kinas fremtidige rolle på globalt plan. I forhold til USA har jeg været meget imponeret over undervisningens praktiske tilgang til business og professorernes kæmpe engagement.

2. I takt med at verden bliver mere globaliseret, er jeg sikker på, at jeg nu er langt bedre rustet til at navigere i en global verden. Således har det været med til at give mig en endnu større lyst til at arbejde for en multinational virksomhed, der opererer på tværs af mange landegrænser. Jeg kunne sagtens se mig selv arbejde i udlandet for en stor dansk virksomhed. Og jeg håber at kunne drage fordel af mit Globe-netværk i fremtiden. Det at have et stort internationalt netværk som 23-årig skal uden tvivl tillægges stor værdi.

Luke Neenan, BSc Business Administration, University of North Carolina, USA Fold sammen
Læs mere

Vil til udlandet

Luke Neenan, BSc Business Administration, University of North Carolina, USA

1. Det var en særdeles transformativ oplevelse, som jeg først er begyndt at værdsætte fuldt ud nu, hvor programmet officielt er slut. Mine oplevelser under Globe-programmet har udvidet min horisont og åbnet for muligheder i mit liv, som jeg aldrig havde overvejet før.

2. Globe lærte mig meget om de forskelle imellem kulturer og lande, når det kommer til at drive forretning. Men måske endnu vigtigere så lærte det mig, hvordan folk med vidt forskellige baggrunde kan mødes omkring oplevelser på trods af deres anderledes kulturer og aspirationer. Jeg håber at kunne bruge min oplevelse med Globe til at blive bedre til at skabe kontakt med mennesker i mit liv og til at opnå en større respekt for vores forskelle. Jeg har også planer om at bruge mit Globenetværk til at søge et job i udlandet på et senere tidspunkt.

Sophie Jacobson, BSc Business Administration, University of North Carolina, USA Fold sammen
Læs mere

Satser på finanssektoren

Sophie Jacobson, BSc Business Administration, University of North Carolina, USA

1. Det er en oplevelse, jeg vil mindes resten af livet. Gennem programmet har jeg lært om forskellige kulturer, stiftet bekendtskab med globale udfordringer og skabt et internationalt netværk. Et er at læse om international business i lærebøgerne. Noget andet er at opleve det i virkeligheden. Min forståelse for globale økonomier og forretningsforståelse er uden tvivl blevet skærpet gennem mit ophold i Hong Kong og Danmark. I den forbindelse vil jeg gøre, hvad jeg kan for, at mit eget lokalsamfund skal få gavn af min forståelse for verden uden for USA.

2. Selv om vi alle er blevet spredt igen, håber jeg meget, at vi kommer til holde kontakt i fremtiden. Det gælder både i professionelle sammenhænge, men i særdeleshed også som venner og rejsekammerater. Det er jo ingen hemmelighed, at et globalt netværk kan føre til interessante muligheder. I forhold til job håber jeg, at mit netværk kan hjælpe mig med at få succes inden for finanssektoren, hvor jeg gerne vil arbejde for en investeringsbank.

Wong Hun, BSc Global Business Studies, Chinese University of Hong Kong, Kina Fold sammen
Læs mere

Tvunget ud af »komfortzone«

Wong Hun, BSc Global Business Studies, Chinese University of Hong Kong, Kina

1. Det har været en kæmpe øjenåbner for mig. At studere og arbejde med de andre i halvandet år har gjort mig opmærksom på en masse nye muligheder, der ligger for mig i fremtiden. Derudover har jeg lært mine egne styrker og svagheder bedre at kende, og jeg føler mig bedre i stand til at finde mig selv i den globaliserende business-verden. Som en lokal Hong Kong’er er jeg selv blevet mere udadvendt og åben over for udfordringer. Det har været sjovt og lærerigt at blive tvunget ud af min komfortzone.

2. På kort sigt vil min deltagelse i Globe stille mig bedre i forhold til at få et job i et multinationalt miljø. På længere sigt tror jeg, at de relationer og det netværk, jeg har bygget med de andre studerende, kommer til at være et værdifuldt aktiv for mig gennem hele mit liv. Derudover ser jeg frem til at samarbejde med de andre igen, når vi engang mødes i den internationale business- verden. Hvem ved, måske vi reelt skaber vores egen virksomhed, ligesom vi skulle forestille os at gøre det i et af vores fag i USA?