Her er hotelkongen der vil bygge kæmpe feriepark ved København

Bjarne Bøgh Jensen er manden bag planerne om at bygge Nordeuropas største feriecenter i Egedal. Prisen bliver på omkring fire milliarder kroner.

Bjarne Bøgh Jensen tegner selv reolerne, der skal sættes op i feriecentrenes huse, og bruger timer på at vurdere hvilken farve fliser, der egner sig bedst på toiletterne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han er en driftig mand, Bjarne Bøgh Jensen. Sådan på den der vestjyske måde, hvor man ikke slår for meget ud med armene, og hvor arbejde er noget, man tager med hjem. Og med på ferien for den sags skyld. Træerne gror ikke ind i himlen, selv om man umiddelbart kunne tænke sådan, når han står der med sit smittende, kridhvide smil og snakker om at bygge Nordeuropas største feriecenter her i Danmark.

1.600 ferieboliger, 10.000 senge og 35.000 kvadratmeter fyldt med aktiviteter, vandland og tennisbaner til den nette sum af fire milliarder kroner. Og så i Egedal. Derude på bagsiden af Ballerup et godt, langt ejendomsmæglerstenkast fra den lukkede Flyvestation Værløse.

Men der er skam god snusfornuft bag beslutningen, forklarer han. Det handler nemlig om at slå til, når tiden er rigtig. Hernede på bunden af konjunkturbølgen, hvor priserne er fornuftige, og håndværkerne er til at forhandle med. For når projektet står færdigt om tre-fem-syv år, surfer økonomien forhåbentlig i den rigtige retning på bølgen igen.

Byggede sommerhus som teenager

Bjarne Bøgh Jensens tilgang til arbejdet handler om at have fingrene nede i sagerne og fokus på alle detaljer. Det har det altid gjort for den 59-årige feriecenter-konge og ejendomsudvikler.

Godt nok er han bestyrelsesformand, men det er stadig ham, der tegner reolerne, der skal sættes op i feriecentrenes huse. Eller som bruger timer på at vurdere hvilken farve fliser, der egner sig bedst på toiletterne.

Hans kendskab til byggeri er grundlagt fra bunden. Han begyndte på håndværksskolen i Horsens og byggede sit første sommerhus, da han var 19 år gammel. Da han som 23-årig blev færdiguddannet som bygningsingeniør, havde han allerede lavet 11 huse.

Men så trak rejselysten i ham. Af sted til Canada, hvor han arbejdede i byggeriet i Calgary. Kort efter ankomsten startede han sit eget firma, og i de efterfølgende år arbejdede han med at specialfremstille inventar til alt fra butikker til tandlægeklinikker. Efter en kort afstikker hjemme i Danmark slog han sig ned i Canada for alvor i 1978.

Han begyndte at gå ind i ejendomsudviklingen i Calgary og udstykkede og byggede parcelhuse til den hastigt voksende by. Canadas sammenrend af en befolkning var den perfekte inspirationskilde med stilarter fra alle afkroge i verden. Og netop det arkitektoniske Matador-mix var med til at give ham lysten til at kaste sig over nye udfordringer. Men først trak familien ham hjem til Dannevang.

Den evindelige perfektionist

I 1988 hankede familien Bøgh Jensen op i taskerne og tog turen tilbage til Danmark. Børnene skulle hjem til fædrelandet og tættere på resten af familien.

Ejendomsudviklingen fortsatte, men Bjarne Bøgh Jensen havde fået smag for mere. I 1997 var muligheden der. Sammen med sin kone overtog han Hotel Fanø Badeland og grundlagde koncernen »Strandhotellerne«. Med tiden kom syv andre feriecentre oven i. Og i 2011 blev hele koncernen omdømt til Dayz Resorts.

I mellemtiden var Bjarne Bøgh Jensen flyttet tilbage til Calgary med kone og børn. Danmark var blevet en barneskjorte, som familien var vokset ud af. Tilbage til Canadas multikulturalisme og de åbne vidder.

Fra kontoret i hjemmet i udkanten af Calgary styrer Bjarne Bøgh Jensen nu koncernen som en gammeldags familievirksomhed i stor skala og med hjælp udefra. For selv om han ikke er til stede i hverdagen, bliver der alligevel knoklet. Og koncernens flade organisationsstruktur betyder, at han aldrig er længere end et telefonopkald væk fra medarbejderne på gulvet.

Arbejde er der nok af, selv i fritiden. Som da han og konen holdt ferie og turnerede rundt i Nordamerika for at se på feriecentre eller besøge producenter af legepladsudstyr, fortæller hustru Marianne Bøgh Jensen med et smil. Sådan har det altid været med Bjarne.