Her er Europas vildeste lønpakker

Danske bankdirektører fra Ringkøbing og Roskilde har fået pressen på nakken efter offentliggørelsen af deres optionsordninger. Men inden forargelsen skummer helt over skulle man måske kigge på denne liste, hvor specielt de franske direktører tager for sig af retterne.

Arun Sarin, nr. 4. på listen over Europas bedst betalte chefer. Fold sammen
Læs mere
Foto: B MATHUR
Fede katte, "fat cats", har i mange år været kælenavnet for direktører med en hyre ud over det sædvanlige. Spørgsmålet er, om det er rimeligt at kalde direktørerne for "fede katte", måske man i virkeligheden burde kalde bestyrelserne, som er dem der godkender lønpakkerne, for "dumme katte" i stedet.

Nå, men det er Fortune, der har haft lommeregneren fremme og regnet sig frem til, hvilke 20 direktører i Europa, der har de største lønpakker. Ingen danskere kan være med på listen, der til gengæld er fyldt med franskmænd.

Fortune skriver i øvrigt, at de franske topchefer med de høje lønninger måske kan se frem til et snarligt benspænd fra den nyvalgte, borgerlige præsident Sarkozy, der ved flere lejligheder har kaldt lønningerne ude af proportioner og derfor skulle han ikke være bange for at gribe ind med en lovændring, så lønniveauerne kommer ned på et andet leje.

Fortune har regnet sig frem til den samlede årsløn i 2006, hvori indgår fast løn, bonus, optioner og fryns på forskellig vis.

Der er hele 9 franske topchefer på listen, tre italienere og to schweizere.

1. Carlos Ghosn, topchef Renault. Værdi af samlet lønpakke 2006: 250 mil. kr.

2. Jean-Paul Agon, topchef hos L'Oreal. Værdi af samlet lønpakke 2006: 106 mil. kr.

3. Allessandro Profumo, topchef hos Unicredit Group. Værdi af samlet lønpakke 2006: 100 mil. kr.

4. Arun Sarin, topchef hos Vodafone. Værdi af samlet lønpakke 2006: 84 mil. kr.

5. Antoine Bernheim, topchef hos Assicurazioni Generali. Værdi af samlet lønpakke 2006: 78 mil. kr.