Her er de største revisorer

Revisioranalysen 2009: Ernst & Young er stadig fjerdestørste revisionshus i Danmark, men hvor længe? 2008 bød på solid vækst i den danske revisionsbranche, og vokseværket har fået PricewaterhouseCoopers til at etablere en helt ny ledelsesstruktur.

Administrerende direktør i PricewaterhouseCoopers, Carsten Gerner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Tolstrup
Specialister ind i ledelsen
Det ændres der nu på. For at organisationen kan vokse yderligere, professionaliserer PwC funktionerne med en finansdirektør, en person med særlige kompetencer inden for human capital og flere personer med spidskompetencer inden for salg og marketing.

Spørgsmålet er, om vækstbilledet ser lige så pænt ud om et år. Carsten Collin fra Ernst & Young tvivler, blandt andet fordi rådgivning om køb og salg er gået helt i stå som følge af den økonomiske afmatning.

“Det, der driver vores fortsatte vækst, er, at der også er brug for vores ydelser under finanskrisen, eksempelvis at vi nu skal være endnu tættere på vores kunder,” siger han og vurderer, at de store selskabers vækst primært vil hentes hjem, fordi konsolideringsbølgen fortsætter blandt andet på grund af en del generationsskifter i branchen.

Hos PricewaterhouseCoopers er vækst­ambitionerne også fortsat i liv på trods af den økonomiske krise. Men det bliver sværere, vurderer Carsten Gerner Selv om der også er brug for revisorer i nedgangstider, vil de strukturelle ændringer i markedet også helt naturligt ramme revisorerne:

“Der er brug for revisorer, men bliver der færre virksomheder, så bliver der færre kunder, så vi bliver også ramt af afmatning. Køb og salg er gået i stå, og der er også risiko for, at vores konsulentforretning rammes, fordi kunderne sparer konsulentydelser,” siger Carsten Gerner. ­