Her er de største revisorer

Revisioranalysen 2009: Ernst & Young er stadig fjerdestørste revisionshus i Danmark, men hvor længe? 2008 bød på solid vækst i den danske revisionsbranche, og vokseværket har fået PricewaterhouseCoopers til at etablere en helt ny ledelsesstruktur.

Administrerende direktør i PricewaterhouseCoopers, Carsten Gerner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Tolstrup
Branchevækst på 13 procent
Revisionsbranchen har haft et ganske godt år i 2008. Landets 20 største selskaber noterede en samlet vækst på 13 procent, hvilket er endnu bedre end væksttallet på 12 procent i fjor. Antallet af medarbejdere voksede også med godt 1.000 personer.

Ligesom hos BDO ScanRevision skal en del af forklaringen på væksten findes i opkøb, men Carsten Collin fra Ernst & Young peger også på, at den organiske vækst fylder pænt:

“Ser man bort fra vores tre opkøb, har vi stadig en organisk vækst på 15 procent,” siger han.

Vækst som følge af opkøb har også været en del af virkeligheden hos PricewaterhouseCoopers (PwC) i 2008. I november købte PwC business intelligence-virksomheden BusinessMinds i et forsøg på at gøre rådgivning om den finansielle rapportering til en mere helstøbt proces.

Selve opkøbet fylder ikke særligt meget i PwC’s vækst på 8 procent i 2008, men den efterhånden velvoksne organisation med 1600 ansatte og andre opkøb af virksomheder uden for kerneområdet som eksempelvis it-sikkerhedsvirksomheden Protego har fået PWC til at revidere ledelsesmodellen, forklarer administrerende direktør Carsten Gerner.

“Vi kommer fra en verden, hvor partneren, en statsautoriseret revisor, har varetaget alle opgaver selv med intern økonomi, salg og marketing, HR og forskellige konsulentopgaver,” siger han.