Her er arvingerne til Mærsk-milliarderne

Retningslinjerne for fondene, der ejer Danmarks største virksomhed, er blevet ændret. Dermed er de næste generationer af familien Mærsk ved at blive kørt i stilling.

På billedet optræder fra ventre børnebørnene, Chastine Mærsk Mc-Kinney Olufsen, Marie Mærsk Mc-Kinney Olufsen, Charlotte Mærsk Mc-Kinney Arnesen samt Ulrikke Mærsk Mc-Kinney Olufsen, der er ikke et barnebarn, men er gift med Christian Mærsk Mc-Kinney Olufsen, som optræder til højre på billedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Borberg/Polfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med omdannelsen af fundatserne, altså retningslinjerne, i de to fonde der ejer A.P. Møller – Mærsk, den såkaldte Almenfond og Familiefonden, er de næste generationer af Mærsk-familien ved at køre i stilling til at få indflydelse i familiefirmaet.

Fondene har netop fået lov til at ændre ordvalget i fundatserne, så familien nu er sikret pladser og i Familiefonden endda formandsstolen, når posterne skal uddeles i fondsbestyrelserne.

En milliard hverMærsk-arvingerne, ikke mindst Mærsk Mc-Kinney Møllers ni børnebørn, får afgørende indflydelse fremover og samtidig er de hver i sær sikret store milliard-udbetalinger, når Mærsk Mc-Kinney Møller engang er gået bort, hvorpå opsplitningen af familiefondens formue går i gang.

De ni børnebørn har udsigt til at få udbetalt en god milliard kroner hver, afhængig dog af aktiekursens udvikling.

Det er penge der stammer fra de knapt 10 pct. af aktierne i A.P. Møller – Mærsk, som Familiefonden i dag ejer og som bliver solgt, når Mærsk Mc-Kinney Møllers tre døtre, Leise, Kirsten og Ane, er gået bort.

        Læs mere og se billeder af Mærsk-arvingene:
        De arver magten i Mærsk