Her er årets stærkeste bestyrelsesformand

Den stærke mand for bordenden hos ingrediensproducenten Chr. Hansen Holding, Ole Andersen, er Årets Bestyrelsesformand 2015. Han har fået opbygget en professionel bestyrelse og lavet et succesfyldt direktørskifte, lyder det i begrundelsen for kåringen.

PWC kårer årets bestyrelsesformand. Vinderen Ole Andersen fra Chr. Hansen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Han sidder på tronen af nogle af landets største bestyrelser, og nu er han også blevet Årets Bestyrelsesformand 2015. Formanden for ingrediensproducenten Chr. Hansen Holding, Ole Andersen, har netop modtaget den fornemme titel.

Det er PwC, der samme med en professionel jury står for kåringen.

Ole Andersen modtager den flotte pris, da han for bordenden hos Chr. Hansen Holding er med til at opbygge en meget professionel bestyrelse, ligesom han har gennemført et succesfuldt skifte på direktør-posten. Det har været to afgørende elementer for, at Chr. Hansen Holding i dag har en særdeles stærk kerneforretning, ligesom den har oplevet kontinuerlig fremgang i såvel omsætning som indtjening, lyder det fra juryen.

»Det er imponerende at se den positive udvikling, som Chr. Hansen nu igennem mange år har fortsat, hvilket også har aflejret sig i aktiekursudviklingen. Samarbejdet mellem direktionen og bestyrelsen samt Ole Andersens rolle som bestyrelsesformand bør høste stor anerkendelse,« siger senior partner og adm. direktør i PwC Mogens Nørgaard Mogensen

Prisen som Årets Bestyrelsesformand 2015 blev overrakt af sidste års prismodtager, bestyrelsesformand for Royal Unibrew, Kåre Schultz, som i år også er medlem af juryen.

Juryen fremhæver, at Ole Andersen hverken konfliktsky eller berøringsangst, og med afsæt i en konstant evaluering af sammensætningen af såvel bestyrelse som direktion har han taget opgaven med at sætte det rigtige hold særdeles alvorligt.

Sådan får du en stærk bestyrelse: