Her er Årets Chief Financial Officer

Det blev Torben Carlsen, finansdirektør i DFDS siden 2009, der tog prisen som Årets CFO 2017. Han har i et tæt parløb med topchefen forvandlet et støvet rederi til en betydende europæisk spiller.

Torben Carlsen, CFO i DFDS, blev torsdag 2. november kåret som Årets CFO 2017. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen

Et blik på Torben Carlsens CV vidner om, at opkøb og salg, integration og drift, har været den røde tråd i finansdirektørens karriere. Svendestykket var – efter hans eget udsagn - DFDS’s opkøb af A.P. Møller-selskabet Norfolkline tilbage i 2010. Siden han i et tæt parløb med selskabets topchef, Niels Smedgaard, revitaliseret det støvede rederi til en stor europæisk spiller inden for shipping og logistik.

Det er i høj grad Torben Carslen, der har stået for integrationen og høstet synergierne af opkøbet, og netop det lange seje træk var et af juryens væsentligste argumenter for at kåre Torben Carlsen til »Årets CFO 2017«.

Jens H. Lund, CFO i DSV, og medlem af juryen fremhævede selskabets »stille revolution« i forbindelse med prisoverrækkelsen ved et stor event på Berlingske, og uddybede:

»Torben Carlsen har stået i spidsen for at skabe fokus, forenkling og ikke mindst transparens. Det har han bl.a. opnået ved at etablere selvstændige profitcentre med krav om minimum 10 procent i ROIC – et krav der er implementeret og tilmed gået over mål i år.«

Jens H. Lund fremhævede desuden Torben Carlsens stærke kompetencer inden for ledelse, organisation og people, og så pointerede han, at Torben Carlsen med sin baggrund i Corporate Finance forstår at kommunikere til aktiemarkedet

»DFDS leverede det bedste resultat nogensinde sidste år, og selv om storpolitiske begivenheden som Brexit har lagt pres på selskabet, nyder det stadig aktiemarkedets tillid – bl.a. takket været Årets CFO,« lød det i motiveringen.

Det er sjette år i træk, Berlingske udnævner Årets Chief Financial Officer, og Årets CFO er blevet en anerkendt pris i dansk erhvervsliv. Prisen uddeles i samarbejde med KPMG, Odgers Berndtson, Sampension og SAS Institute.