Her er årets bestyrelseskvinde

TDC’s topchef Pernille Erenbjerg er netop blevet kåret som årets bestyrelseskvinde af Women’s Board Award ved en konference hos forsikringsselskabet AIG, hvor bl.a. kronprinsesse Mary var til stede.

Kronprinsesse Mary og erhvervsmand og juryformand Ole Andersen overrækker Women's Board Award 2017 til Pernille Erenbjerg fra TDC. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Årets bestyrelseskvinde - TDC’s topchef Pernille Erenbjerg – vandt prisen, fordi hun er en leder med ”stærke strategiske og analytiske evner” og at hun i de seneste år har stået i spidsen for en virksomhed, der har været igennem ”store og særdeles komplekse transformationer. I denne proces har hun demonstreret, at hun formår at lede store forandringsprocesser,” løs det fra juryen bag prisuddelingen.


Derudover fremhæver juryen, at Pernille Erenbjerg er ”et ambitiøst, dedikeret og samtidigt uprætentiøst menneske, der har fokus på målet og som leverer resultater, uanset om situationen kræver, at der skal trædes på speederen eller bremsen”.Det er fjerde gang, at bestyrelsesprisen – Women’s Board Award - uddeles i Danmark. 19 danske erhvervskvinder er udvalgt af searchfirmaet Alumni og en jury bestående af blandt andet af Danske Banks bestyrelsesformand Ole Andersen og DONG-formand Thomas Thune Andersen.
Women’s Board Award afvikles i et samarbejde mellem den norske organisation Styreinformasjon samt de danske hovedpartnere: AIG, Deloitte, Lederne, Alumni og PFA.


Formålet med prisen Women’s Board Award er at synliggøre den pulje af kvinder, der er på vej til topposter i bestyrelserne om nogle år. Bag udvælgelsen ligger et omfattende analysearbejde for at identificere et antal danske kvinder, der har kompetencer og kvalifikationer til at påtage sig bestyrelsesposter i større virksomheder.I 2016 modtog Lundbeckfondens administrerende direktør Lene Skole prisen. I 2015 gik prisen til TV2s administrerende direktør Merete Eldrup, mens KMDs administrerende direktør Eva Berneke var den første danske modtager af Women’s Board Award i 2014.