Henrik Ringgaard Pedersen

Specialist i IT-ydelser

Som managementrådgiver inden for indkøb af IT-ydelser er det vigtigt altid at kunne holde hovedet koldt. Og det formår Henrik Ringgaard Pedersen, der arbejder som managing consultant for PA Consulting Group.

»Fordi han har specialiseret sig så meget inden for sourcing, har han opnået en gurustatus. Han er både stærk teoretisk og i praksis. Da jobbet involverer mange følelser og penge, er det vigtigt at kunne finde roen som rådgiver, og det formår han gang på gang,« siger Søren Knudsen, partner hos PA Consulting Group.

Til hverdag rådgiver Henrik Ringgaard Pedersen store virksomheder i ind- og udland samt ministerier og regioner om indkøb af IT-ydelser. En proces, som involverer store dele af virksomhederne. Derfor er det heller ikke nok at lave strategier og analyser. Det vigtigste for ham er at være med til at realisere dem.

»Jeg gennemfører ofte store sager, og det er især det menneskelige aspekt af mit arbejde, som fascinerer mig, men som også gør det komplekst. Jeg gør meget ud af, at folk føler sig respekteret. Så når folk, der har mistet deres job på grund af outsourcing, ender med at komme og sige tak for en god håndtering, føler jeg, at jeg er lykkedes med mit job,« uddyber han.

Henrik Ringgaard Pedersen 33 år, managing consultant, PA Consulting Group

2010: Civilingeniør, DTU

2007: Project and deployment manager, ComX Networks

2010-: Managing consultant, PA Consulting Group