Henriette H. Thygesen: Klassisk Mærsk

Henriette Thygesen Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto

Henriette H. Thygesen, 48 år, adm. direktør, Svitzer

Henriette H. Thygesens internationale karriere er klassisk Mærsk. For godt 20 år siden begyndte hun som shippingelev, og den seneste station er jobbet som adm. direktør for det Mærsk-ejede bjærgningsselskab Svitzer, som hun har været i front for siden 2016. I 2017 blev karrieren udvidet, da hun indtrådte som medlem af bestyrelsen i rådgivningsvirksomheden Cowi.

På vejen mod jobbet som adm. direktør har Henriette H. Thygesen haft ledelsesansvar for en række fagområder, ligesom hun har været udstationeret i blandt andet Kina og USA.

Den succesrige karriere er ikke udtryk for en bevidst plan: »Jeg har mere fokuseret på at gøre det så godt som muligt i de job, jeg har haft, og samtidig overveje, hvilke kompetencer, der kunne gøre mig bedre forberedt til det næste job,« fortalte hun Berlingske i 2016. I dag er hun også en efterspurgt taler på lederkonferencer.

Henriette Thygesen er uddannet cand.merc.mat fra CBS, hvorfra hun også har en ph.d. i matematik. Dertil kommer en MBA fra Columbia University/London Business School.