Hemmeligt slot til salg for 22,5 mio. kr.

Et gammelt og forfaldent slot i Sønderjylland har gennemgået en kæmpe renovering og er nu sat til salg for et tocifret millionbeløb.

Venligst udlånt af Ejendomsmæglerfirmaet Lilienhoff Fold sammen
Læs mere
Hvis du står med 22,5 mio. kr. i lommen og ikke har de store planer med dem, kan de nu få ben at gå på. Et såkaldt "hemmeligt" slot i det sønderjyske er netop blevet sat til salg efter en gennemgribende renovering. Slottet hedder Grøntoft Slot, og blev i går sat til salg for 22,5 mio. kr.

"Jeg har ejet slottet i to år og gennemrenoveret denne gamle kulturskat. Der er jo næsten ingen der kender dette slot, for det har været ejet af kommunen i 50 år og da jeg købte det for to år siden, var det helt groet til og lignede et torneroseslot," siger direktør Jens Nyland til pleasure.dk.

Træ fra Bali og marmor fra Tyrkiet
Grøntoft Slot menes at stamme tilbage til 1536, hvor det inden kommunens overtagelse kort efter Anden Verdenskrig, var ejet af Ahlefeldt-familien.

Nu er slottet renoveret for et tocifret millionbeløb med dele fra forskellige steder i verden. F.eks. er teaktræsporten til slottet hentet hjem fra Bali og marmorfliserne til hallen og badeværelset er fra Tyrkiet og Kina.

"Jeg har altid haft stor interesse med at lave noget sådant. De gamle, ædle, men noget glemte ejendomme, som trænger til en kærlig hånd. Vi har rekonstrueret både kobberspir og de kobbertårne som blev pillet af i 1950erne og lavet nye udhæng i egetræ, så det kan holde i hundrede år endnu."

Jens Nyland fortæller, at man havde forventet at få det til salg for over 30 mio. kr., men pga. de økonomiske tider, er udbuddet endt på 22,5 mio. kr.

Slottet er 1.500 kvadratmeter stort, der er fire spabade, hvor det ene kan rumme op til otte personer og så kan slottet også benyttes til erhverv med en lagerhal på 3.000 kvadratmeter. Grunden er 3,2 hektar og grunden ligger omkring fem minutters kørsel fra Gråsten.