Hellere venner med chefen end god løn

Er du glad for din chef? Så er du også glad for dit arbejde, viser ny undersøgelse.

Læs mere
Fold sammen
Godt lederskab er vigtigere for medarbejderens trivsel på arbejdspladsen end løn, arbejdstid og karrieremuligheder, viser en ny undersøgelse Capacent Epinion har lavet for Dansk Erhverv.

86 procent af de adspurgte mener at et godt forhold til chefen er ”vigtigt” eller ”meget vigtigt”. For kvinderne alene, er dette tal endnu større.

- Ledelse er mere end nogensinde et parameter for den generelle trivsel på arbejdspladsen, og god ledelse er ikke et begreb, der kun hører højkonjunkturer til, siger Birgitte Meisner, fagchef for HR & Ledelse i Dansk Erhverv.

Undersøgelsen viser også, at hvis du arbejder i den private sektor, er god ledelse vigtigere for din trivsel, end hvis du arbejdede i den offentlige sektor.

- Også i den finansielle situation, som virksomhederne befinder sig i lige nu, kan det svare sig at fokusere på den motivation og trivsel, der består i en god relation mellem medarbejdere og ledelse. Et sådant fokus er med til at samle organisationen indadtil og styrker dermed virksomheden udadtil, forklarer Birgitte Meisner.

Hvis du vil vide mere om god ledelse i Danmark så præsenterer Ugebrevet Mandag Morgen i dag en kanon over ledelsesbedrifter som samfundstransformation, grænseløs globalisering og godt købmandskab.

Capacent Epinion har spurgt 1.032 personer over nettet ud fra et repræsentativt udsnit af befolkningen på 18 år og derover i arbejde.