Hellere frivillig passion end professionelt fuldtidsjob

Det kræver overskud at give til andre. Salgschefen, der drømmer om nødhjælp, risikerer at miste sit overskud, hvis han skifter branche.

NGO. Står for non-governmental organization, eller "ikke-statslig organisation".
Læs mere
Fold sammen

Peter, der er salgschef med succes i telebranchen, drømmer om at skifte branche og arbejde på fuldtid for en humanitær organisation. Men Peter er i tvivl om, hvorvidt han kommer til at smide alle sine erfaringer og opnåede resultater ud med badevandet, hvis han følger drømmen.

Flemming Andersen, der er ledelsesrådgiver hos Lederne, hæfter sig ved, at Peter tvivler:

»Det, at Peter er bekymret for, om han kan begå sig i NGO-verdenen, er et tegn på, at han anskuer sin fremtid ud fra sit velkendte verdensbillede som salgschef i en kommerciel virksomhed. Hvis Peter ikke tvivlede, ville jeg ikke være bekymret ved et brancheskift«, siger Flemming Andersen.

Peter er engageret i frivilligt nødhjælpsarbejde af praktisk karakter i sin fritid, og udviklingen i flygtningesituationen har fået ham til at længes efter at arbejde på fuld tid med at hjælpe andre. Men det er ikke så ligetil at gøre en interesse eller en passion til et lønarbejde, mener Flemming Andersen:

»Hvem siger, at ”mere af det gode” vil skabe mere glæde for Peter? Når glæden ved at give bliver skiftet ud med et lønarbejde fra 8 til 16, kan det få konsekvenser for engagementet.  Måske henter Peter det overskud, han deler ud af i sit frivillige arbejde fra sit job som salgschef, hvor han høster resultater og har succes. Spørgsmålet er, om Peter vil være i overskud, hvis han får et job i en nødhjælpsorganisation«, siger Flemming Andersen.

Ledelsesrådgiveren påpeger, atdet måske kan være sværtat finde et job i en nødhjælpsorganisation, hvor Peter kan bruge sine salgsmæssige kompetencer fra et teleselskab.

»For at kunne give så meget som muligt til en nødhjælpsorganisation, gør Peter klogest i at have så stort et overskud som muligt. Derfor skal han vælge løsning nummer tre, hvor basis med løn, prestige, indflydelse og faglige kompetencer er i orden – og så bruge sin energi på fortsat at arbejde frivilligt, med noget helt andet end det han gør til hverdag«, siger Flemming Andersen.