Har du det rigtige job?

Sprang du op af sengen i morges med alle de spændende ting i tankerne, du skulle lave på jobbet i dag? Hent gode råd til at få afklaret, om du er i det job, der er rigtigt for dig.

Glæder du dig til at gå på arbejde hver dag, føler du, at din indsats bliver værdsat og har du passende udfordringer i dit job? Er dine svar positive, er du på rette spor, men er dine svar derimod negative, er det måske tid til forandring, skriver Dagens Næringsliv.

Amerikanske karriere-eksperter giver her nogle spørgsmål, der kan hjælpe dig til at afklare din situation:

Passer din livsstil sammen med dine mål? Hvilken type karriere ønsker du? Dine karrieremål skal passe sammen med de krav, du stiller til din livsstil. Har du mange interesser udover jobbet, skal du overveje, hvor meget du er villig til at ofre for dit arbejde. Hvor meget påvirker dit arbejde menneskerne omkring dig?

Hvilken type medarbejder er du? For at få mest ud af dit job, er det helt elementært at se på din personlighed, dine interesser og evner og finde ud af, hvad der er realistisk at opnå. Tænk over, hvad der gør dig lykkelig – hvad du kan lide, og hvad du ikke kan lide. Er dit job ideelt i forhold til at få det bedste ud af det, du er god til?

Går det godt for virksomheden? Hvis din virksomhed er i vækst, er det noget nemmere at klatre op ad karrierestigen. Et selskab med en solid bundlinje er mere åben over for idéer, fordi der er ressourcer til det.

Bliver du værdsat? For at få nok selvtillid på dit arbejde, er det helt væsentligt, at du bliver værdsat. Ellers kan du umuligt blive tilfreds med dit job. Vis dit arbejde frem til andre – vær synlig.

Tager du nok initiativ? Trykker du på de rette knapper? Kommer du med idéer, foreslår nye projekter og foreslår stillinger, som burde oprettes? Og er virksomheden positiv over for dine idéer? Hvis ikke – så find en arbejdsgiver, som gør!

Er du kvalificeret? Kig på dit CV og vurder dine egenskaber og evner. Er det godt nok, eller trænger du til at gøre noget ved det, for at få mere ud af dit job?

Kilde: AskMen og Dagens Næringsliv.