Har alle ret til en bestyrelsespost?

Hype: Hvad drømmer danske ledere om? Ikke på privatfronten, men i det professionelle liv?

BNY Redaktør, Berlingske Nyhedsmagasin Pia Fuglsang Bach, Byline billede. BYLINE Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den kortlægning har vi til gode, men ét emne stikker ud: Danske direktører vil i bestyrelsen. 72 procent af dem, der ikke har en bestyrelsespost i forvejen, vil gerne have en eller flere poster i fremtiden. 86 procent af dem, der allerede har en post, vil have flere.

Tallene stammer fra en et år gammel undersøgelse baseret på svar fra over 400 medlemmer af netværket Institut for Selskabsledelse, IS. I Berlingske Nyhedsmagasin døbte vi undersøgelsen bestyrelseshypen, og i dag kan vi konstatere, at hypen fortsætter med uformindsket styrke – og succes. I samarbejde med IS har vi igen taget temperaturen på bestyrelsesarbejdet, og det viser sig, at 60 procent nu har en bestyrelsespost mod kun 40 procent i fjor.

Det er godt, det er glædeligt – vi kan ikke få nok fokus på det gode lederskab – men den massive interesse rummer et paradoks: De, der står på spring, klager over, hvor svært det er at komme til fadet, men den selvsamme gruppe interesserer sig ikke synderligt for de nye anbefalinger for corporate governance, der bl.a. indeholder anbefalinger om mangfoldighed og udskiftninger. Man kan forledes til at tro, at drømmen om en bestyrelsespost handler om egen karriere frem for trangen til at professionalisere lederskabet.

Hvordan er det så at sidde i en bestyrelse. Hvad kræver det? Det har kan du læse om i ugens specialrapport side 26.