Hanni Toosbuy Kasprzak: Danmarks rigeste kvinde

Hanni Toosbuy Kasprzak Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Hanni Toosbuy Kasprzak, 61 år, bestyrelsesformand og ejer, Ecco

Det er store sko, Hanni Toosbuy Kasprzak udfylder. Sønderjyden har arvet det globale skobrand Ecco efter sin far, Karl Toosbuy. Med skofirmaet er også kommet en enorm formue, der gør, at den 61-årige formand og ejer i dag sidder solidt på tronen som landets rigeste kvinde.

Med en pengetank på lidt mere end 20 milliarder kroner har hun formået at forøge formuen ganske betragteligt, siden Karl Toosbuy døde i 2004. Sidste år kunne Ecco præstere en rekordhøj omsætning på lige knap ti milliarder kroner og et overskud, der voksede med næsten ti procent til 1,5 milliarder kroner.

Tredje generation i Ecco-familien, 28-årige André Kasprzak, har overtaget sin far, Dieter Kasprzaks plads i bestyrelsen i hovedselskabet Ecco Sko. Men det hele bliver ikke i familien. I fjor overlod Dieter Kasprzak også posten som topchef til Steen Borgholm, som dermed blev den første styrmand hentet uden for familien.

Hanni Kasprzak er også i bestyrelsen i Dressurens Venner, og privat fylder ridesport meget. Hendes datter, Anna Kasprzak, er OL-dressurrytter.