Hanne Leth Andersen: Sprogeksperten i rektorstolen

Hanne Leth Andersen, 55 år, rektor, Roskilde Universitet

01BBMHanne-Leth-131221.jpg
Hanne Leth Andersen, Rektor ved RUC under Gender Diversity Roundtable (21.06.2017) FN-byen i København danner i dag rammen om et møde mellem 15 ledere fra dansk erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner og organisationer, når ligestillingsinitiativet: Gender Diversity Roundtable, skydes i gang. BCG og UN Women står bag det nye initiativ, der blandt andet skal bane vejen for flere kvinder i ledelse. Medlemmerne af Gender Diversity Roundtable Denmark agerer både som tænketank, videndelingscenter og bannerfører for nye konkrete værktøjer, der kan løse de udfordringer, der eksisterer, når det handler om at få flere kvinder ind på ledelsesgangene.. (Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere

Hanne Leth Andersen har kronet en lang universitetskarriere med rektorstillingen på Roskilde ­Universitet. Hun er professor i ­universitetspædagogik, og inden hun kom til Roskilde Universitet i 2010, var hun direktør for Learning Lab på CBS. Oprindeligt er hun uddannet mag.art. og ph.d. i fransk fra Københavns Universitet. Senest var hun formand for den arbejdsgruppe, der i januar fremlagde anbefalinger til en national sprogstrategi.

Selv om der er langt mellem kvindelige universitetsrektorer i Danmark, er hun ikke den første i Roskilde. Her blev Boel Jørgensen rektor så langt tilbage som i 1978.

Se listen: 100 kvinder på toppen i 2017