Han investerer i startupper i sundhedssektoren

Talent 100: Anders Kjær, 34 år, investeringschef, PreSeed Ventures

Kategori: Rådgivere

Anders Kjær beskriver sit job som en drøm, der kræver en meget stærk handle- og dømmekraft.

Som investeringschef hos PreSeed Ventures spotter han nye techstartupper, der skaber fremtidens sundhedsteknologier, og i 2018 investerede han i otte nye selskaber. Det gør ham til en af Danmarks mest aktive investorer på dette område.

Investeringerne kan være i alt fra en forbrugerapp, der samler data om patienters medicinhåndtering, til et beslutningsstøtteværktøj til sundhedspersonale baseret på kunstig intelligens, der kan udregne hjertepatienters risiko for hjertestop.

Når Anders får lavet en investeringsaftale med et selskab, får han typisk en bestyrelsespost. Derfra handler det om at hjælpe selskabet med at vokse.

Med en fortid i Novo Nordisk og rådgivererfaring fra konsulenthuset Accenture har han både forståelse for, hvordan meget af sundhedsindustrien fungerer, og vigtigheden af teknologiens muligheder.

Mads Klarskov, Director of Talent i PreSeed Ventures, fortæller, at Anders har strategisk forståelse og ikke er bange for at smøge ærmerne op.

»Han sætter sig grundigt ind i deres forretning, og det er en vigtig forudsætning, når man skal forstå nye teknologier og opfinde nye potentielle markeder.«

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.