Han elsker at sælge støvsugere og at køre i en gammel Mercedes

Jesper Boysen, ejer af Power Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jesper Boysen har travlt som frontfigur i Power. Han farer rundt, taler løs og griner højlydt. Han optræder i TV-reklamer for Danmarks nye hvidevare- og elektronikkæde, ansætter mange nye medarbejdere og åbner store varehuse.

Først i denne måned åbnede direktøren Powers femte varehus i Danmark. Kæden har butikker på Frederiksberg og i Herlev, Glostrup, Odense og nu også Randers. Jesper Boysen satser i 2017 på at etablere fem til ti varehuse mere i blandt andet Viby ved Aarhus, Sønderborg og Nykøbing Falster.

Han synes, det sjoveste er at opbygge, udvikle og få kraftig vækst i en virksomhed. Det viste han som topchef i Elgiganten fra 2000 til 2013. Med en stribe opkøb af konkurrenter i et hæsblæsende tempo bankede han Elgiganten op fra ingenting til at være dansk hvidevare- og elektronikbranches største kæde med fem milliarder kroner i årsomsætning.

Men da »giganten« var blevet markedsleder, begyndte han at kede sig og ledte efter næste udfordring.

I 2013 blev Jesper Boysen headhuntet af norske Expert til helt fra bunden at opbygge og udvikle Power. Det er første gang, han prøver at åbne forretninger med et helt nyt brand. Foreløbig skal der åbnes en masse butikker. Powers mål er i 2020 at have 28 varehuse med fem milliarder kr. i omsætning. Men først, når 13 butikker er etableret, regner han med, at Power er en lønsom forretning. Kædens ambition er om fire år at blive én af Danmarks største hvidevare- og elektronikkæder.

Det nye våben

Power har et system, hvor en prisrobot overvåger markedet og otte gange i døgnet scanner konkurrenters priser på internettet og opdaterer Powers priser. Priserne bliver samtidigt sænket automatisk på power.dk og på prisskiltene i Powers butikker.

Jesper Boysen kan lide de ting, han sælger og har altid elsket at demonstrere støvsugere for kunder.

Han lyder som en nørd, når han forklarer, at der er meget stor forskel på støvsugernes mundstykker, hvor godt de kommer ud i hjørnerne af et lokale, og hvor godt de suger. Men det er en megastor fornøjelse for Jesper Boysen at sælge støvsugere, der suger ordentligt.

I sin og hustruen Lis Boysens lejlighed på Søtorvet for enden af Dronning Louises Bro i København har han altid flere af markedets nyeste køkkenmaskiner, bl.a. en foodprocessor med indbygget induktionskogeplade direkte i røreskålen. Han kan bare ikke lade være med at købe produkterne, Jesper Boysen, der også elsker at tøffe rundt i sin mere end 20 år gamle Mercedes E 320 cabriolet.