Han bekæmper bureaukratiet

Michael Ring er kendt for at sige sin mening. Senest har han givet Fødevarestyrelsen en offentlig kritik på baggrund af sit hverv som formand for Virksomhedsforum for enklere regler.

Blot ti måneder efter at Michael Ring havde overtaget Stelton var underskuddet vendt til overskud. De kendte cylinderformede kander var igen populære. Foto: Morten Melhede Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det må siges at være atypisk, når en person som Stelton-direktøren retter skarp kritik mod offentlige styrelser, som Michael Ring gjorde i Berlingske Business i sidste uge. Michael Ring er nemlig ikke bare direktør i Stelton, men også formand for regeringens egen ekspertgruppe i kampen mod bureaukrati.

Kritikken fra Michael Ring gik på, at styrelserne ikke gør nok for at imødekomme Virksomhedsforums kritikpunkter. Dette selv om styrelserne er forpligtet til det. Samtidig var han heller ikke bange for at pege lige præcis de styrelser og ministerier ud, som i hans optik ikke gør det godt nok. Fødevarestyrelsen, Justitsministeriet og Uddannelsesministeriet fik hårde ord med på vejen fra Stelton-chefen. Blandt andet sagde han: »Der sidder altså nogle bureaukrater i Fødevarestyrelsen, der ikke aner, hvordan tingene fungerer i praksis.«

Michael Ring er en mand, der er kendt for at sige sin mening. I 2003 blev han fyret fra sit job som administrerende direktør i Georg Jensen. Det var chokerende for den erfarne forretningsmand, som med egne ord blev dolket i ryggen og sparket væk fra posten som administrerende direktør.

Han havde skabt fine resultater og havde været med til at få det gamle musselmalede mormorstel tilbage i de danske hjem, da Royal Copenhagen lancerede Mega Mussel.

Det lod han sig dog ikke slå ud af. I 2004 købte han Stelton og blev direktør. Fyringen fra Royal Scandinavia gav ham i stedet mod på at finde noget nyt at kaste sig over. Han havde længe haft en drøm om at skulle være ejerleder af en virksomhed, men den drøm var blevet holdt nede af hans succes i erhvervslivet.

»Når man på den måde ryger i gulvet af et slag under bæltestedet, kan man blive liggende eller rejse sig op og tænke over, hvad man vil med livet. Fyringen gjorde afsindigt ondt, men gav mig også en kærkommen pause til at finde ud af, at det var da, jeg skulle realisere min drøm om at eje og lede min egen virksomhed,« sagde han til ErhvervsBladet i 2007.

Michael Ring har formået at få Stelton tilbage i de danske hjem. De cylinderformede kaffekander designet af Arne Jacobsen vækker genkendelse hos de fleste danskere. Men i årene før Michael Ring overtog ejer- og lederskabet, gik det ikke fantastisk for den danske designvirksomhed.

Blot ti måneder efter Michael Ring overtog virksomheden, var Steltons voksende underskud blevet forvandlet til et lille overskud. Dette takket være Michael Rings redningsplan. Sortimentet blev renset for tabsgivende produkter, og omkring hver fjerde medarbejder blev fyret. Produktionen blev effektiviseret, og flere underleverandører blev taget i brug. Investeringerne i produktudvikling og markedsføring blev forøget.

Mange syntes, de havde for maskulint et udtryk, så derfor var der brug for nye tiltag på dette område. Siden er det gået ganske fint for Stelton. Den nye serie Rig-tig by Stelton sælger ganske glimrende, og både Arne Jacobsen-kanderne og Erik Magnussen-kanderne er igen blandt de klassikere, man kan spotte i moderne danske hjem.

Michael Ring har altid haft en interesse for design. Og selv om han også har arbejdet i andre brancher, finder han noget særligt interessant ved design. Han har en fortid i ØK og Hilti, men ifølge ham selv har interessen for design altid været der.

Da han fik muligheden for at blive leder i Royal Scandinavia, efter at den tidligere leder døde, var han ikke i tvivl om, at det var noget, han gerne ville prøve kræfter med. Interessen for design har også resulteret i, at hvor andre købte nye biler, købte han i stedet malerier.

Michael Ring bor sammen med sin kone. Deres to børn er voksne og er flyttet hjemmefra. Da børnene stadig boede hjemme, dyrkede Michael Ring kapsejlads med sønnen, mens konen dyrkede ridning med datteren. Båden har han stadig, og han sejler, når der er tid til det. Interessen for sejlsport deler han med den tidligere Stelton-ejer Peter Holmblad. Da Peter Holmblad solgte sit livsværk til Michael Ring, beholdt han en plads i firmaet som mindretalsaktionær.