Habib Frost

Habib Frost, iværksætter, Talent 2016. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Livsvigtigt talent

Han er Danmarkshistoriens yngste læge, men Habib Frost kunne lige så godt være blevet uddannet inden for robotteknologi eller aerospace.

»Man kan ikke læse til opfinder, og jeg ønskede en bred uddannelse med mange forskellige elementer. Som medicinstuderende lærer du om alt fra udstyr over kemi til fysiologi, og jeg føler mig ikke bundet til et fag. I det hele taget mener jeg, der burde være flere prestigeuddannelser, der går på tværs af traditionelle skel som management og medicinsk innovation.«

Habib Frosts opfindelse Neurescue er da også en blanding af avanceret medicin og højteknologi - i form af et computerstyret ballonkateter. Anordningen, der er uden konkurrenter på markedet, kan dramatisk reducere antallet af dødsfald ved akut hjertestop. Markedet vurderes til over 20 milliarder kroner i årligt salg, og derfor er planen også et snarligt videresalg til en større spiller.

Hvilken opfindelse Habib Frost begår i næste omgang, er uvist, men den kommer til at involvere teknologi, gætter bestyrelsesformanden for Neurescue, Peter Sebelius:

»En af hans allerbedste egenskaber er evnen til at overføre ny viden til eksisterende teknologier og få tingene til at fungere. Han skaber helt nye løsninger, på meget kort tid.«

Habib Frost

25 år, founder & CEO, Neurescue

2012: Research Fellow, Rigshospitalet

2013-: Founder & CEO, Neurescue

2014: Cand.med., Københavns Universitet