Hård revisor-kritik af Fønsbys regnskaber

To år i træk tog revisoren kraftige forbehold for Erik Damgaards ægtefælle Anni Fønsbys regnskabsføring i hendes legale selskab, AB Erhvervs Service Aps.. Det afslører ny portrætbog om Erik Damgaard.

Anni Katrine Brinch, bedre kendt som Anni Fønsby, ved Retten i Odense. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sonny Munk Carlsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udadtil foregav den nu fængselsdømte, Anni Fønsby at være en professionel forretningskvinde, som hvert år aflagde regnskab og indsendte til erhvervs- og Selskabsstyrelsen ligesom tusindvis af andre danske virksomheder.

Men både i 2008 og 2009 tog revisoren kraftig forbehold for hendes regnskaber.

Regnskabsgrundlaget var mangelfuldt og udgjorde ikke nogen pålideligt grundlag for regnskabsaflæggelsen. Der var således flere hundrede tusinde kroner, der ikke var gjort rede for.

”Der er ikke foretaget en pålidelig rekonstruktion af alle registreringer, ligesom det ikke har været muligt at få afstemt væsentlige gældsposter. Vi tager derfor forbehold for regnskabsgrundlaget,” skrev revisoren i 2008.

Han gjorde også opmærksom på, at bogføringsloven var overtrådt:

”Ledelsen er ikke i besiddelse af en efter virksomhedens omfang og art afpasset beskrivelse af opbygningen af bogføringen, herunder konteringsinstruks og beskrivelse af benyttede systemer,” hed det.

For regnskabsåret 2009 gentog revisoren forbeholdet.

Anni Fønsby 2009-regnskab var en katastrofe med et underskud på 729.000 kr. og en negativ egenkapital på en halv mio. kr. og en gæld på over en million kr.

Anni Fønsby blev i september idømt to års fængsel for rufferi. Hun appellerede omgående dommen.