Gudes villa er et tilløbsstykke

Der var rift om p-pladserne, da fallerede Steen Gudes pragtvilla blev vist frem onsdag. Villaen er belånt for over 50 mio. kr. og ryger på tvangsauktion, hvis den ikke bliver solgt.

Foto: Eltoft Nielsen
Der holdt biler på begge sider af Skodsborg Strandvej, da konkursadvokaterne åbnede Steen Gudes villa for offentligheden. Interessen var nemlig stor, og den ellers velproportionerede indkørsel var snart fyldt med BMWer, Audier og Mercedes-biler - samt en enkelt Jaguar, der sikrede det britiske islæt.

Har man penge på lommen - realkreditlånet er på 35 mio. kr. - er der da også mulighed for at få en bolig udover det sædvanlige: Villaen er Arne Jacobsensk funktionalisme bredt ud over mere end 500 kvadratmeter. Den ligger på en 5.500 kvadratmeter stor grund med udsigt over et bredt udsnit af Øresund.

"Udover beliggenheden er der også kulturværdi i ejendommen. Men den virker godt nok stor," som en af de fremmødte opsummerede det.

Dagens publikum bestod af alt fra børnefamilier over enlige handymen til ældre ægtepar. Et forsigtigt skøn er, at der var en klar overvægt af "osere", hvorfor det stadig er muligt at melde sig ind i kampen om villaen, som også den berygtede Stein Bagger var efter.

Millardkonkurs og millionvillaer
Villaen er kommet i spil efter konkursen i Stones Invest A/S, der var et bredt sammensat foretagende med bl.a. ejendomsudvikling, yacht- og møbelforretninger. Konglomeratet var Steen Gudes livsværk og krakkede i september sidste år med en gæld på ca. 2,5 mia. kr.

Bedrageren Stein Bagger var angiveligt interesseret i at erhverve villaen for 55 mio. kr., men nåede det ikke, inden han tog flugten. Nu er villaen både udbudt i fri handel af Ivan Eltoft Nielsen, der har den til salg for 58 mio. kr., mens der er begæret tvangsauktion den 19. august i Retten i Lyngby.

I den slags sager er det ikke usædvanligt, at konkursboet spiller på to heste. Det skete f.eks. for nylig, da ejendomsfallenten Kenneth Schwartz Thomsens strandvejsvilla blev solgt til anden side mellem 1. og 2. auktion. Og kuratellet i Stones formåede faktisk at undgå tvangsauktion og få solgt en villa få numre nede ad vejen, som Gudes forældre boede i.

Prisen skal imidlertid også op over de 50 mio. kr. for ikke at give tab. Ifølge salgsopstillingen har BRF Kredit ydet et prioritetslån på 35 mio. kr., der ikke kan overtages, mens løse pantebreve bringer den samlede belåning op på over 52 mio. kr.

Kærlige og ukærlige hænder
Selv om den snedkeruddannede Steen Gude for nyligt har lavet flere ændringer og ombygninger, fremstår villaen ikke helt færdig.

Et tilbygningsprojekt er ikke afsluttet og har koloniseret tennisbanen, og ifølge salgsopstillingen er der tvivl om nogle byggetilladelser. Derudover er den omfattende elektroniske styring af f.eks. skydedøre og nogle elinstallationer ikke helt færdige.

Værst for det umiddelbare indtryk er imidlertid, at de fleste hårde hvidvarer er fjernet. Profesionelle tyve har nemlig forsøgt at rippe villaen, mens den har stået tom, og selv om det ikke lykkedes, er hvidvarerne nu i depot - men vil blive udleveret til den nye ejer ved overtagelsen.

Og den tidligere ejer? Han bor sammen med sin bror og deres familier i et 24 mio. kr. hus i Holte.

Se Steen Gudes villa.