Grundfos: Det kan meget vel blive Carsten Bjerg

(Opdateret 12.16): Kommunikationsdirektør i Grundfos siger, at det sagtens kan blive den konstituerede topchef Carsten Bjerg, der bliver ny koncernchef, selvom beslutningen trækker ud.

Carsten Bjerg - konstitueret topchef hos Grundfos. PR-foto. Fold sammen
Læs mere
Ifølge kommunikationsdirektør Sune Salling Mortensen fra Grundfos skal man ikke lægge noget som helst i, at Grundfos-bestyrelsen endnu ikke har udpeget en permanent afløser for koncernchef Jens Jørgen Madsen, der højest overraskende blev fyret i efteråret efter et sammenstød med stifter og bestyrelsesformand Niels Due Jensen.

"I nogle medier er det blevet fastslået som en kendsgerning, at den nye topchef skulle udpeges i december kort før jul. Jeg ved ikke, hvad man bygger de skriverier på. Så historien mandag om at man undlod at pege på Carsten Bjerg som ny topchef på et bestyrelsesmøde før jul, ja det ser vi mest af alt som et forsøg på at forklare noget overfor sig selv og læserne," siger kommunikationschef i Grundfos Sune Salling Mortensen.

"Det har aldrig været bestyrelsens tanke, at der her og nu skulle sættes navn på en ny permanent topchef - det vil ske i løbet af de kommende måneder," siger Sune Salling Mortensen til Business.dk.

Venter man fordi bestyrelsen først vil se sig om efter eventuelle andre kvalificerede kandidater udenfor Grundfos, inden man udnævner Carsten Bjerg?

"Det kan jeg ikke kommentere på. Men det kan meget vel ende med, at det bliver Carsten Bjerg, der bliver den nye permanente topchef for Grundfos," siger Sune Salling Mortensen.

Hvorfor ikke udpege en nu, giver det ikke en masse uro og er der ikke en masse langsigtede beslutninger, der bliver udskudt, fordi ingen ved, hvem der bestemmer på lang sigt?

"Nej, det optager ikke sindene her hos Grundfos ret meget. Jeg kender ikke bestyrelsens overvejelser bag, at man ikke endnu har udpeget en ny topchef," siger Sune Salling Mortensen.

Business.dk har ikke kunnet træffe bestyrelsesformand Niels Due Jensen for en kommentar om, hvorfor man endnu ikke har udpeget en ny topchef. Men i en mail afsendt torsdag formiddag skriver kommunikationsdirektør Sune Salling Mortensen:

"Bestyrelsen ser ingen grund til at dele sine overvejelser om

Grundfos-koncernens fremtidige ledelse med offentligheden men vil orientere pressen, når der om nogle måneder foreligger en beslutning".