Gravid kvinde får oprejsning

En 30-årig kvinde har nu rettens ord for, at det ikke var i orden, da hun i marts blev fyret fra sin arbejdsplads. Beskeden om, at der ikke længere var plads til hende på kontoret fik hun et par timer efter, hun fortalte sin arbejdsgiver, hun var gravid.

Nu skal arbejdsgiveren, brille-grossisten Wiley X i Vemb vest for Holstebro, betale erstatning, løn og feriepenge til kvinden - i alt 158.000 kroner, skriver Dagbladet Holstebro-Struer lørdag.

I retten forklarede flere vidner fra virksomheden, at beslutningen om at fyre kvinden var truffet dagen før, hun fortalte, hun var i lykkelige omstændigheder. Beslutningen havde været under opsejling i et stykke tid. Der var ikke arbejdsopgaver nok.

Ifølge virksomheden kom kvindens besked om, at hun var gravid, helt bag på ledelsen. Wiley X fremlagde i retten et par referater fra ledermøder. Referater, som støttede de drøftelser, der havde været om en opsigelse af kvinden.

»Hvis dommeren troede på vidner og dokumenter, havde vi formentlig ikke vundet sagen,« mener advokatfuldmægtig Henning Overgaard fra Kristelig Fagbevægelse. Han har ført sagen for kvinden, som i mellemtiden har fået en søn.

Hun er lettet.

»Hvis dommen var gået mig imod, havde jeg ikke alene mistet tilliden til arbejdsgiverne. Det var nok også gået ud over troen på retssystemet,« siger den 30-årige kvinde til Dagbladet Holstebro-Struer. Om et halvt års tid begynder hun at søge nyt arbejde.

Kilde: Dagbladet Holstebro-Struer