Gravid får erstatning efter fyring

Hestepasser modtog fyreseddel tre måneder efter, at hun blev gravid, til trods for manglende advarsler og klager

Pia Clemmesen modtog en uretmæssig fyreseddel, da hun blev gravid og har i dag fået udbetalt 332.000 kroner fra Glostrup Kommune og Parcelgårdens rideskole, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Pia Clemmesen blev ansat som hestepasser på rideskolen i maj 2001, via en støtteordning med kommunen, og kom senere i fleksjob på rideskolen. Hun arbejdede blandt andet med at gøre hestene klar til handicapridning og hjalp en blind elev med at ride.

I juni 2006 blev Pia Clemmesen så gravid og modtog en fyreseddel. Den officielle årsag var, at hun leverede en utilfredsstillende arbejdsindsats, til trods for at hendes arbejde på rideskolen på intet tidspunkt havde udløst påtaler eller advarsler fra arbejdsgiveren.

Udfaldet af sagen blev, at Pia Clemmesen får en erstatning.

- Det har været en lang og tung sag, som er endt med et fornuftigt resultat. Heldigvis accepterede retten ikke arbejdsgiverens forsøg på at udnytte Pia som billig og støttet arbejdskraft uden hensyntagen til almindelig opførsel på arbejdsmarkedet, siger Morten Fischer-Nielsen, forhandlingssekretær i Den Grønne Gruppe i 3F, til Nyhedsbrevet 3F.

Det er dog en afgørelse som Parcelgårdens Rideskole ikke er tilfreds med.

- Vi synes ikke, at afgørelsen er rigtig. Vi gjorde hende en tjeneste ved at ansætte hende, selv om hun ikke kunne ret meget. Men vi har været for uerfarne i det her, og vi bøjer os for afgørelsen," siger Torben Hansen, som er tidligere leder af Parcelgårdens Rideskole, til Nyhedsbrevet 3F.