Gravid blev fyret, men vandt i retten

En kvinde fra Silkeborg har fået landsrettens ord for, at det er imod ligebehandlingsloven at blive fyret, fordi hun prøvede at blive gravid.

Foto: Modelfoto/Colourbox.
Læs mere
Fold sammen
Det er ikke i orden at fyre kvinder, der forsøger at blive gravide. Det er nemlig imod ligebehandlings-loven, og en kvinde fra Silkeborg har netop fået bekræftet, at hun blev behandlet uretfærdigt, da hendes arbejdsgiver fyrede hende, mens hun arbejdede på at få børn. Det skriver HK, der har ført hendes sag.

"Landsretten var enig med os i at kvinden skulle have erstatning, og hun har fået ni måneders løn," siger Mette Kindberg, næstformand i HK.

Argumentet for arbejdsgiveren, der har med kemikalier at gøre, var at der var omlægninger i produktionen, men den forklaring godtog kvinden ikke. Og byretten og landsretten var enig med hende. Dommerne mente, at problemet med omlægningerne kunne være løst ved, at kvinden gik ned i tid.

Kvinden havde forsøgt gennem længere tid at blive gravid og havde endda været gravid to gang, hvor hun desværre mistede barnet. Hun ville dog fortsætte med at prøve at få børn. Hun fik fyresedlen to måneder efter den anden abort.