Google indtager rummet

Først stod jorden for skud, da Google-earth gjorde det muligt for menigmand at se ned i baghaver på den anden side af jorden. Nu er turen kommet til rummet, der kan betragtes i Googles virtuelle stjernekikkert.

Der ligner noget fra en Stanley Kubrick film, men er faktisk et billede taget af rumsonden Hubble. Fold sammen
Læs mere
Foto: NASA
"Aldrig før har et vejkort over hele himlen været så nemt tilgængeligt. Alle, der er interesseret i at se på stjerner og udforske universets undere, kan hurtigt se og dvæle ved de fantastiske ting, der er fotograferet med Hubbel Teleskopet," siger en af projektets udviklingsledere Carol Christian fra Space Telescope Science Institute, der sammen med andre forskere ved instituttet har været med til at udvikle værktøjet sammen med Google, skriver The Independent.

Integreret del
Google Sky bliver en integreret del af Google Earth, hvor man kan vælge at klikke sig direkte fra turen rundt om jorden og op i himlen. Der er der på samme måde som i Earth mulighed for at zoome, søge og navigere rundt.

Billedmaterialet består blandt andet af billeder fra rumfartøjet Hubble, der kan hentes ned på computeren i høj opløsning.

Om projektet siger siger Lior Ron fra Google i en pressemeddelelse

"Vi er glade for at kunne give Googles brugere flotte astronomiske billeder og et højt informationsniveau, som gør dem i stand til både at lære mere om, hvad det er de ser og skabe deres egne favoritsteder."