Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Hvorfor er det vigtigt med sådanne dogmer? Er dansk ledelse ikke god nok?
»Jo, ud fra mange betragtninger kan man godt være af den opfattelse, at dansk ledelse er god nok og går foran. Vi har set et perspektiv i at lave fem dogmer, der er et redskab, som er fælles for ledere i såvel den offentlige som den private sektor. Derudover er det altid en god idé at blive inspireret til at gøre tingene endnu bedre og inspirere andre til at finde ud af, hvad god ledelse er.«
Hvordan kan de her dogmer bruges i praksis?
»Vi kan bruge dem til netop at inspirere, om vi tænker rigtigt. Er vi i overensstemmelse med, hvad en bred gruppe af topledere i Danmark mener, er god ledelse. Vi kan bruge det her til at bekræfte, at det, vi mener er god ledelse, deles af andre.«
Vil dogmerne ændre noget hos Rambøll?
»Nej, det mener jeg ikke, at de vil gøre. De ligger meget i forlængelse af den måde, vi tænker ledelse på i Rambøll. Vi får meget ud af at være sammen med andre ledere. Både fra det private og det offentlige. Det giver altid anledning til refleksion samt udvikle de netværk, enhver virksomhed baserer sin forretning på.«
I rene overskrifter virker dogmerne lidt luftige. Er de gode nok?
»Sådan er det tit med det geniale. Det kan godt være selvfølgeligt. Deri ligger også en læresætning. Man behøver ikke at gøre det sværere, end det er. Det afgørende ved god ledelse er imidlertid, at det ikke bare bliver skåltaler. Det vigtige er, hvordan det udleves. Det er i al ledelse meget væsentligt, at man følger det til dørs. Dogmerne kan bruges til en påmindelse om, hvordan ledelse kan håndteres i praksis. Enhver ledelse har behov for, at man fra tid til anden ser på, om man lever op til god ledelse.«
Vil dogmerne flytte noget ved dansk ledelse?
»Det er ikke noget, som er gjort ved, at man kommer tilbage mandag formiddag og tjekker, om ens ledergruppe lever op til dogmerne. Det er et langt sejt træk og en konstant proces. Både i form af at udvikle ledere og at efteruddanne ledere. Her kan dogmerne bruges, fordi der er detaljerede eksempler på, hvornår man gør det godt og hvornår det gøres mindre godt.«