Gav chefen frokost for 28 mio. kr. - og fik ønskejobbet

Hedgefond-bestyreren Ted Weschler har to år i træk vundet retten til en frokostbøf med superinvestoren Warren Buffett. Det har kostet ham dyrt. Men nu har han også fået job hos Buffett

Superinvestoren Warren Buffett er nu 81 år og er i fuld gang med at finde sine afløsere. Fold sammen
Læs mere
Foto: MATTHEW CAVANAUGH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan godt betale sig at købe frokost til ønskechefen. Det kan den amerikanske hedgefond-bestyrer Ted Weschler i hvert fald noteres sig.

Efter at han de seneste to år har vundet velgørenhedsauktionen, der giver adgang til en frokost med den legendariske chef for investeringsforeningen Berkshire Hathaway, Warren Buffett, er han nu blevet hyret af foreningen til at blive en del af det investorteam, der skal efterfølge den nu 81-årige Buffett, skriver CBS News.

Men alting har sin pris. Og for Ted Weschlers vedkommende er den 5.252.722 dollar (ca. 28,6 mio. kr) – det er i hvert fald det samlede beløb, han har måttet slippe til godtgørende formål for at komme til bords med Buffett to gange i træk.

Det er uvist, hvad de to herrer har diskuteret til frokostseancerne, der fandt sted på henholdsvis bøfhuset Smith & Wollensky i New York og Piccolo i Omaha. Men samtalerne må have imponeret Buffett.

Nu siger Ted Weschler i hvert fald, at han næste år vil lukke sin egen hedgefond, Peninsula Capital Advisors, og herefter begynde at arbejde for Berkshire Hathaway.

Weschlers bliver dermed den anden højtprofilerede investeringsekspert, der kommer under Buffetts vinger, efter at arvefølgen i Berkshire Hathaway blev smadret af, at David Sokol, der var udset til at være Buffetts afløser, blev fyret efter at have anbefalet køb af aktier i et selskab, som han selv havde investeret i.

Weschlers nærmeste kollega bliver Todd Comb, der sidste år blev hentet til Berkshire Hathaway fra investeringsforeningen Castle Point Capital. Ifølge CBS News ventes en tredje person hentet ind, så ledelsen af Berkshire Hathaway fremover bliver en trio, der tilsammen skal løfte arven efter Buffet.