Gav 6.000 kr. for fotokopi

Der bliver svindlet som aldrig før, når fans forsøger at købe merchandise, der relaterer sig til deres store idoler. En Elvis-fan gav 6.000 kroner for en fotopkopi, af hvad han troede var et værdifuldt brev.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Snydt. En Elvis-fan fik sig en lang næse, da han for nylig købte, hvad han troede var et værdifuldt Elvis-memorabilia.

Henrik Knudsen faldt på nettet over et telegram, et ønske om god bedring, som Elvis sendte til Carl Perkins, der havde været ude for et uheld. Han gav 6.000 kroner for telegrammet, der viste sig at være en fotokopi, skriver 24Timer.

Men den uheldige Elvis-fan er ikke alene. Hollywood-stjernen Tom Hanks fik en Beatles-plakat af sin kone, der havde givet 75.000 dollars, for hvad hun troede var et enestående eksemplar. Desværre var den falsk. Og en dansker købte for 20.000 kroner en falsk Beatles-autograf af en tysker, der i god tro havde købt den for år tilbage.

Og der er ingen garantier, når man handler den slags på nettet. Det siger Arno Guzek, der er formand for Beatlesfanklubben, Beatles Again, til 24Timer. Han peger på, at det er for svært at få straffet synderne, der ofte kommer fra udlandet.

”Det er for besværligt. Så kan du betale dyrt for at tage til udlandet for at lede efter sælgeren,” siger han.