Fyrede slagterimedarbejdere får hjælp til at komme videre

To ministre er klar til at hjælpe de medarbejdere fra Danish Crown i Faaborg, der står til at miste jobbet efter lukninger.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De omkring 470 medarbejdere, som mister jobbet, når slagteriet Danish Crown lukker to afdelinger i Faaborg, får en håndsrækning fra beskæftigelsesministeren og erhvervs- og vækstministeren.

De to socialdemokratiske ministre vil nemlig stå til rådighed for en dialog om konkrete indsatser i forbindelse med lukningerne. For det betyder ikke bare personlige tab at blive fyret, men også tab for lokalområdet, og derfor er det vigtigt at styrke både den enkelte og det lokale erhvervsliv efter en sådan nedtur, lyder det fra ministrene.

»Det er særligt svært, når så mange bliver afskediget samtidigt. Det rammer et lokalområde hårdt. Derfor er det afgørende, at vi som regering støtter op og er tidligt ude med hjælp til de afskedigede medarbejdere,« siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i en pressemeddelelse.

»Vi skal nu have sat fokus på at hjælpe de mange dygtige medarbejdere videre. For de, der har behov for et kompetenceløft, kan det for eksempel ske via efteruddannelse,« tilføjer hun.

De seneste års konkurrencemæssige pres på slagterierne har ført til flere lukninger som den, der torsdag blev annonceret i Faaborg. Og derfor tager politikerne nu affære.

»Jeg og beskæftigelsesministeren vil sammen tage initiativ til, at der etableres et udrykningshold, der i samarbejde med kommunen, det regionale vækstforum og det regionale beskæftigelsesråd kan sikre én indgang til statslige ordninger og en sammenhængende indsats på beskæftigelses- og erhvervsområdet i Faaborg,« siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) om håndsrækningen.

»Samtidig lægger jeg vægt på, at vi hurtigt får indgået en politisk aftale om regeringens vækstplan for fødevarer, der jo blandt andet adresserer svineproducenternes udfordringer,« siger han.

Forhandlingerne om vækstplanens konkrete initiativer gik i gang tirsdag med alle Folketingets partier.