Frynsegoder får fyresedlen

Nye tal fra Multidata og Dansk Erhverv viser, at danske virksomheder skærer i de ansattes frynsegoder over én kam.

Frugtskåle som denne er fortid er flere og flere danske virksomheder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Karsten Schnack
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Frugtordningen, massageaftalen og sygeforsikring står for fald, når krisen tvinger virksomheder til at skære ned. Således viser en ny undersøgelse fra Multidata, der administrerer lønudbetalingen for tusinde af danske virksomheder, at antallet af virksomheder, der planlægger nye frynsegoder, er faldet fra 69 pct. i 2009 til 19 pct. i år.

Det skriver Børsen.

"Det er virksomhedernes marked nu frem for lønmodtagernes," siger adm. direktør i Multidata, John L. Thomsen, der kalder faldets størrelse for overraskende.

Aflivningen af frynsegoderne er også en tendens, der afspejler sig i nye tal fra Dansk Erhverv. Undersøgelser viser, at virksomheder skærer ned på frynsegoder over en bred kam. Alt lige fra frugtordning til alkoholafvænning er på retur. Men det gør ikke, at man nødvendigvis skal have ondt af de ansatte.

"Personalegoder vægter meget lidt sammenholdt med selve jobbets indhold samt lønnen, så derfor er de ansatte klar til at skære i personalegoder, hvis det kan forhindre en personalereduktion," siger Rikke Bregendahl Ørum, der er HR chef i Dansk Erhverv.