Frederik Vilhelm Greibe

Frederik Vilhelm Greibe, kommunikation, Talent 2016. Fold sammen
Læs mere

Bag statsministeren

Man kan dårligt komme tættere på magten end Frederik Vilhelm Greibe, personlig assistent og privatsekretær for landets statsminister – og han løser opgaven til UG«, lyder det fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

»Frederik har en eminent sans for at løse de mange svære opgaver i denne yderste centrale stilling. Frederik skal konstant få mange forhold til at gå op med meget kort tid til rådighed. Frederik bevarer roen og overblikket, også i pressede situationer, hvor der er stærke viljer i spil. Samtidig er Frederik utroligt vellidt og kan tale med alle fra formanden for lokalforeningen til de fremmeste erhvervsfolk,« uddyber Claus Hjort Frederiksen.

Frederik Vilhelm Greibe beskriver selv sin rolle mere ydmygt.

»Min fornemmeste opgave er at stå uden for rampelyset udadtil og samtidig at træde ind i orkanens øje indadtil. Hvis jeg ikke bliver bemærket, betyder det, at tingene kører. Det er mit job at skabe orden i kaos og sørge for, at der bliver fulgt op på beslutninger.«

Frederik Vilhelm Greibe har en fortid i udenrigstjenesten og blev headhuntet til at levere en professionel og fagligt tung betjening af oppositionens statsministerkandidat og sidenhen landets statsminister.

Frederik Vilhelm Greibe

32 år, personlig assistent for statsminister og formand for Venstre Lars Løkke Rasmussen

2010: Cand.merc. økonomi og filosofi, CBS

2010: Fuldmægtig, kontoret for globalt samarbejde og økonomi, Udenrigsministeriet

2011: Fuldmægtig, Det danske EU-formandskab 2012, Formandskabsenheden

2012: Fuldmægtig, Europapolitisk kontor, UM

2013-: Personlig assistent for Venstres formand og siden statsminister Lars Løkke Rasmussen