Frank Jensen tavs om Farvergade-nederlag

Hverken overborgmester Frank Jensen (S) eller beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) ønsker at udtale sig efter København har tabt 100 mio. i Farvergade-sagen.

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) og overborgmester Frank Jensen (S) Fold sammen
Læs mere
Foto: Katrine Emilie Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var overborgmester Frank Jensen (S), der på forsiden af dagbladet Politiken annoncerede, at København ville stævne staten i den såkaldte Farvergade-sag.

»Vi synes, det er helt oplagt, at vi har en god sag«, sagde Frank Jensen, da han annoncerede den usædvanlige retssag mod staten i januar 2011.

Siden har Københavns Kommune tabt sagen i først Landsretten og siden Højesteret, men hverken Frank Jensen eller Beskæftigelses- og Integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) ønsker længere at udtale sig om sagen.

De to retsinstanser har nu slået fast, at det var i strid med reglerne, da topfolk i kommunen trods interne advarsler om lovligheden valgte at hæve den højeste statslige refusion for et skrabet aktiveringsprojekt i Farvergade. Et nederlag, der koster København over 100 mio. kr.

Tilbage i 2011 forklarede Frank Jensen til Politiken, at borgerne i København ville kunne komme til at mærke et nederlag i Farvergade-sagen:

"Det vil ramme vore anlægsprojekter fra gade- til klimarenovering af bygninger," sagde overborgmesteren dengang.

Det har ikke været muligt at få kommunen til at oplyse, hvilke projekter, der bliver ramt af nederlaget i Højesteret.

Stadfæstelsen af Landsrettens dom betyder, at Københavns Kommune mister 95,7 mio. kr. i statslige refusioner. Derudover skal kommunen også betale sagens omkostninger og en velvoksen advokatregning. I Landsretten drejede det sig om en advokatregning på 5,9 mio. kroner plus sagens omkostninger på 1,5 mio. kroner. Sagsomkostningerne i Højesteret er på 1,2 mio. kr., mens det endnu er uvist, hvor stor advokatregningen bliver.