Fra smedelærling til pressechef

Talent 100: Søren Andersen, 35 år, pressechef, Landbrug & Fødevarer

.

Kategori: Kommunikation og Public Affairs

Før Søren Andersen uddannede sig til journalist, stod han i lære som smed på havnen i Esbjerg, hvor han lærte, at man ikke skal tro, man er noget.

I mellemtiden er Søren Andersen blevet pressechef hos Landbrug & Fødevarer, og ifølge Christian Hüttemeier, der er kommunikationsdirektør samme sted, er han noget helt særligt.

»Søren har en ualmindelig stor forståelse for presse, journalistik og politik i ét. Hans evne til at navigere i et svært mediebillede, hvor den her organisation ofte er under pres, og til at forudse ting er virkelig stærk,« siger Christian Hüttemeier.

Men hvordan holder Søren Andersen hovedet koldt?

»Når der er noget på spil, falder det mig naturligt ind at være den, der går to skridt tilbage, kigger på situationen og vurderer, hvad vi skal gøre, i stedet for at handle ud fra følelser, og hvad man har lyst til at gøre instinktivt,« siger Søren Andersen.

Men Søren Andersen bidrager ikke kun til den daglige ledelse af presseafdelingen. Det var også ham, der kom på ideen til Landbrug & Fødevarers Michelin-kort. Her kan du finde de landmænd, der leverer til Michelin-restauranterne, og selv gå på jagt efter de lækre råvarer.

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.