Fra Mr. til Mrs. Yahoo

Carol Bartz, veteran fra Silicon Valley, er et overraskende valg til at afløse Yahoos chef og grundlægger, Jerry Yang, der ikke har haft held med at styre Yahoo i nye retninger. Blandt de øvrige kandidater var mere kendte folk som tidligere Vodafone-chef Arun Sarin og Yahoos egen forkvinde, Sue Decker.

Læs mere
Fold sammen
Merkels nye vækstpakke

Angela Merkel, tysk forbundskansler, forsøger med endnu en vækstpakke at kickstarte Europas største økonomi via skattelettelser og offentlige investeringer. Pakken på omkring 50 mia. euro er mere end dobbelt så omfattende som en tidligere vækstpakke på 23 mia. euro og er ifølge Merkel et historisk indgreb i tysk økonomi.

Rubin dropper Citigroup

Robert Rubin, tidligere amerikansk finansminister, forlader den vaklende storbank Citigroup, hvor han har været seniorrådgiver og medlem af bestyrelsen siden 1999 med en samlet hyre på omkring 115 mio. dollar. Han har været under kritik for sin håndtering af kreditkrisen, der er ved at reducere banken til en skygge af sig selv i forhold til storhedstiden under eks-formand Sandy Weill.

Mecom-salg

David Montgomery, formand for mediekoncernen Mecom, der bl.a. ejer Berlingske Media, står nu i spidsen for et mindre imperium efter at have solgt sine tyske udgivelser til avisforlaget DuMont Schauberg for at skære en bid af gælden, som er på omkring 650 mio. euro.

Flychefens klausuler

Dermot Mannion, chef for det irske flyselskab Aer Lingus, har haft travlt med at overbevise aktionærerne om, at heller ikke han har nogen interesse i at lade ærkerivalen Ryanair overtage Aer Lingus. En klausul i Mannions kontrakt ville give ham ret til 2,8 mio. euro ved et salg af selskabet, men nu har Mannion lovet at droppe klausulen.

Detailkonge ikke optimist

Stuart Rose, formand og chef for den britiske varehusgigant Marks & Spencer, ser ingen snarlig bedring for den krisetrængte detailindustri i ”den værste recession i 20 år”. Nok glæder han sig over, at M&S selv satte salgsrekord i de sidste ti dage før jul, men sidste kvartal var alligevel det dårligste i ti år. Afskedigelser og besparelser på 200 mio. pund truer nu.

Obama populær arbejdsgiver

Barack Obama, nyvalgt amerikansk præsident, ligner en populær arbejdsgiver. Ifølge CnnMoney.com har 350.000 amerikanere søgt at få job i hans nye administration, hvor der dog kun er omkring 4.000 stillinger til besættelse. Den afgående George W. Bush fik for otte år siden sølle 90.000 ansøgninger.

WTO-chefen bliver

Pascal Lamy, generaldirektør for WTO, har udsigt til endnu fire år på posten i verdenshandelsorganisationen. Tidligere har der ofte været månedlange kampvalg om posten, men for første gang i WTO’s 14-årige historie er der kun en kandidat, Lamy.