Fra 3,6 milliarder til fallit?

Matadorer: I den forgange uge har en af de mere kulørte historier i erhvervspressen handlet om ejendomsinvestoren Steen Patrick Larsen, der har overladt en række af sine selskaber til hustruen. Det er hverken første eller sidste gang, den model er blevet anvendt af entreprenante erhvervsfolk.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En anden model er at sælge i tide, som en række af Danmarks rigeste har formået. Det gælder eksempelvis familierne Enevoldsen og Færch, der nåede at sælge hhv. Pandora Smykker og House of Prince under højkonjunkturen.

En tredje model er at leve på bankernes og kreditorernes barmhjertighed - så længe der varer. Det er indtil videre tilfældet for byggematadoren Peter Halvorsen, der i 1994 stiftede Essex Invest. I 2008 optrådte han som nr. 23 på Berlingske Nyhedsmagasins liste over Danmarks Rigeste med en formue på 3,6 mia. kr. skabt på ejendoms- og byggeprojekter. Dygtigt, frækt og på en bølge af højkonjunktur. Og aldrig bleg for medieopmærksomhed, når det gjaldt hans store lidenskaber: Motorsport og fodbold.

Når eks-milliardæren bryder denne uges udgave af Berlingske Nyhedsmagasin, skyldes det en elementær undren: Hvordan er det gået så galt for Essex-stifteren? Er vi vidne til den forudsigelige nedtur, manglende professionalisme eller lidt for grådige banker og forretningsforbindelser?

Læs artiklen om Racer-matadoren i Berlingske Nyhedsmagasin fredag 16.oktober.

Prøv Berlingske Nyhedsmagasin i 2 måneder eller læs Berlingske Nyhedsmagasin som e-magasin.