Formanden blev presset ud af PFA

Den egentlige årsag til Svend Askærs exit som formand for PFA er, at han og Lederne står i et "hårdt modsætningsforhold" til andre funktionærorganisationer i bestyrelsen. Det skriver han selv i en intern mail til hovedbestyrelsen for Lederne, som Berlingske Business er kommet i besiddelse af.

Svend Askær Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen

Han siger selv, at det er på grund af et generationsskifte, at han snart stopper som bestyrelsesformand for PFA Pension, men Berlingske Business kan nu afsløre, at han tydeligvis er blevet presset til at stoppe som formand for landets største pensionsselskab.

Svend Askær er til daglig både formand og direktør for Lederne. Berlingske Business er kommet i besiddelse af en intern en mail til hovedbestyrelsen i Lederne. Her skriver han følgende:

»Den væsentligste grund til at jeg trækker mig, i løbet af det næste års tid er, at Lederne kommer i et hårdt modsætningsforhold til en række af de andre funktionærorganisationer i bestyrelsen i PFA.«

Som beskrevet i dagens udgave af Business skal Svend Askær genvælges som bestyrelsesformand på PFAs generalforsamling d. 29. april. Det er for en fireårig periode, men Svend Askær har meddeler i mailen, at »jeg ikke længere er til rådighed som formand efter næste års generalforsamling.« Ifølge Berlingske Business oplysninger er det allerede fastlagt, at den erfarne bestyrelsesformand Jens Due Olsen, som nu skal vælges ind i PFA-bestyrelsen, overtager formandsposten, når Svend Askær trækker sig.

Via en mail i går meddelte Askær, at han trækker sig fordi der med Allan Polack som ny koncernchef er gennemført et generationsskifte i direktionen. Og nu er tiden kommet til at gennemføre et generationsskifte på formandsposten. Han understregede i den forbindelse, at beslutningen er hans egen:

»Min beslutning om at varsle min afgang som bestyrelsesformand i PFA er helt min egen. Jeg har siddet i PFA’s bestyrelse i 22 år og har været formand de seneste 16 år. Det er har været en helt fantastisk rejse at have fået lov til at være med på – ikke mindst sammen med de mange dygtige medarbejdere, der er i PFA,« lød det fra Svend Askær i mailen.

Det er således ikke helt i overenstemmelse med det, som han har meddelt sin egen hovedbestyrelse omkring sin afgang fra PFA.

Berlingske Business har kontaktet PFA for at få Askærs version af sagen. Han vil nu tage sagen op med PFA's bestyrelse:

”Der er tale om interne dokumenter sendt til Ledernes hovedbestyrelse, som beklageligvis er lækket. Men nu da de strategiske overvejelser er blevet kendt offentligheden, vil jeg naturligvis tage en drøftelse omkring dette i PFA’s bestyrelse,” skriver Svend Askær i en mail.

Det var bl.a. en hårdhændet behandling af tidligere PFA-topchef Henrik Heideby i en sag om brugen af hans søns reklamefirma Umwelt, som har gjort det svært at være Svend Askær i PFA-bestyrelsen, erfarer Berlingske Business.