Formand: En historisk aftale gået tabt

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.


Formanden for Danish Crowns bestyrelse Erik Bredholt er dybt skuffet over medarbejdernes nej til at investere dele af deres løn og dermed redde arbejdspladser på slagteriet.

»Vi havde en meget visionær aftale og et helt unikt samarbejde med tillidsfolkene. Det var en milepæl på arbejdsmarkedet, som desværre ikke bliver til noget,« siger Erik Bredholt, formand for Danish Crown.

Formanden for Fødevareforbundet NNF udtalte for lidt siden, at medarbejderne har stemt nej, fordi de ikke havde tiltro til ledelsen, der de senere år har gennemført flere store fyringsrunder. Det vil Erik Bredholt ikke kommentere på, men han konstaterer, at ledelsen nu vil sætte sig ned og se på, hvordan de kan tilpasse produktionen med den faldende svineproduktion. Han vil dog ikke udtale sig om antallet af afskedigelser.
  
»Men vi bliver nødt til at tilpasse os vilkårene, det er klart,« siger bestyrelsesformanden.

Erik Bredholt har sammen med næstformanden Asger Krogsgaard de senere dage været på besøg blandt medarbejderne for at forklare aftalen. Men det har altså ikke været tilstrækkeligt til at sikre den fornødne opbakning.