Forgyldt i Kina

Havde Ole Jørgensen ikke set mulighederne i Kina, havde han aldrig fået solgt familievirksomheden Ribe Maskinfabrik til så god en pris, at han i dag kan bruge sin energi på at investere i andre små og mellemstore virksomheder med potentiale i Kina.

Ole Jørgensen hjælper nye virksomheder til Kina. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jesper Kristensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som fjerde generation på Ribe Maskinfabrik var den ingeniøruddannede direktør for Ribe Maskinfabrik Ole Jørgensen en ægte pioner i sin branche, da han i 2003 rejste til Kina med en delegation arrangeret af Håndværksrådet.

Selv om den visionære jyde allerede havde været på forkant med udviklingen ved at outsource produktion til Polen i starten af 1990’erne og senere til Tyrkiet, fik han lidt af et chok, da han kom til Kina. Ikke bare på grund af udviklingen i Shanghai, som rystede og imponerede ham med motorveje i flere niveauer og så selvfølgelig de vilde vækstrater, som han blev præsenteret for.

”Det her måtte vi hellere se at få gjort noget ved i en fart. Jeg var overbevist om, at Kina var kommet for at blive,” siger han.

To måneder efter hjemkomsten skrev han kontrakt med en kinesisk industripark, og seks måneder efter var han i gang med at producere til verdensmarkedet.

Hjælper nye til Kina

Ole Jørgensen har siden solgt familiens arvesølv til den svenske koncern AH Industries for et trecifret millionbeløb.

Han kunne nøjes med at spille golf, sejle eller køre på motorcykel. Men det gør han ikke. I stedet bruger han en hel del tid og penge på at købe sig ind i små virksomheder med potentiale i Kina.

Indtil videre er det blevet til 10 investeringer i både etablerede virksomheder og opstartsvirksomheder, hvor han ejer mellem 12 og 40 procent og fungerer som aktivt bestyrelsesmedlem.

Læs mere om Ole Jørgensen og læs Specialrapport om Kina i Berlingske Nyhedsmagasin onsdag 21. september.