For fem år siden var Majbritt et ungt talent – nu har hun ansvaret for et globalt satsningsområde i verdens største konsulenthus

Majbritt Skov, der for fem år siden var med på Berlingskes Talent 100-liste, mener, at alle er gode til noget. Det afgørende er, hvordan man forvalter sit talent.

For fem år siden var Majbritt Skov med på Berlingskes Talent 100-liste. Nu har hun fået ansvar for et globalt satsningsområde i verdens største revisions- og konsulentfirma. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanåix

Siden 2004 har Berlingske hvert år fundet og kåret 100 talenter i dansk erhvervsliv.

Det gør vi igen i år, og frem til 18. februar har du mulighed for at nominere kandidater til årets Talent 100-kåring.

Majbritt Skov var med på Talent 100-listen i 2015. Dengang var hun cheføkonom og afdelingsleder hos Rambøll.

I dag er hun director hos Deloitte og har netop fået ansvaret for at lede og udvikle Deloittes ydelser inden for økonomisk rådgivning.

Majbritt Skov er overbevist om, at alle mennesker er gode til noget. For hende handler talent om, hvordan man formår at omsætte det, man er god til, så det skaber værdi.

»I en arbejdsmæssig kontekst handler det om at forvalte sit talent på en måde, så man skaber værdi og gør en forskel for det samfund, man er en del af. Det er talent, når det er bedst,« siger Majbritt Skov, der er 38 år.

Globalt satsningsområde

Derfor er det første skridt mod en succesfuld karriere at finde ud af, hvad man er god til, og hvad man brænder for. Derefter handler det om at forvalte og udvikle sit talent.

»Det forudsætter, at man har nogle, der ser og tror på én,« siger Majbritt Skov og fortsætter:

»Vi er alle sammen gode til noget. Men hvis man er så heldig at komme på Talent 100-listen, skyldes det også, at man har ledere, der ser én, og som er dygtige til at understøtte ens faglige og personlige udvikling.«

Siden årsskiftet har Majbritt Skov stået i spidsen for Deloitte Economics, et globalt satsningsområde for Deloitte, der er verdens største revisions- og konsulenthus. Deloitte Economics tilbyder blandt andet samfundsøkonomiske analyser som grundlag for beslutningsprocesser i både private og offentlige organisationer.

En del af opgaverne løses i samarbejde med Kraka Advisory, med hvem Deloitte Economics har en strategisk partnerskabsaftale, samt kolleger fra Deloittes globale organisation.

Virksomheder efterspørger nemlig i stigende grad analyser, der kortlægger deres aftryk i verden. Samtidig vil mange virksomheder også gerne have hjælp til at udvikle nye forretningsområder og træffe strategiske beslutninger, der ikke alene er økonomisk profitable, men også er bæredygtige og socialt ansvarlige.

Ordentlighed er vigtigt

Det er den type af økonomiske analyser, som Majbritt Skov brænder for at lave. Hun blev økonom, fordi hun er optaget af, hvordan vi udnytter vores ressourcer bedst muligt.

»Vi har ikke penge til alt i det her samfund. Vi er nødt til at prioritere, og vi er nødt til at se på, hvordan vi bruger pengene – særligt skatteborgernes penge, selv om det kan indebære nogle svære valg,« siger Majbritt Skov, der i 2015 og 2017 medvirkede som ekspert i DR-programmet »Spild af dine penge«, der satte fokus på, hvordan det offentlige forvalter vores skattekroner.

Se Talent 100-listen fra 2019 her.

Majbritt Skov mener, at Deloitte er det rette sted for hende. Her har hun mulighed for at arbejde med det, hun brænder for, og så kan hun omsætte sit talent, så det skaber værdi for både Deloitte og samfundet.

Det er sådan et match, Majbritt Skov opfordrer nyuddannede til at gå efter. Men matchet kommer ikke af sig selv. Derfor er det vigtigt, at man selv sætter ord på, hvad man vil med sin karriere.

»Man skal turde være eksplicit om, hvad man gerne vil, og hvad ens styrker er,« siger Majbritt Skov og understreger, at man ikke kommer uden om gammeldags dyder som hårdt arbejde og ordentlighed.

»For at være ærlig: På arbejdsmarkedet skal man arbejde for det. Der er ingenting, der kommer af sig selv. Derfor er det også vigtigt, at man brænder for det, man laver. For hvis man gør det, betyder det ikke så meget, hvor mange timer man lægger,« siger Majbritt Skov og fortsætter:

»Ordentlighed betyder også meget. Det har det i hvert fald gjort for mig. Det kan godt være, at vi er på et marked, hvor der er hård konkurrence, men man skal være ordentlig og behandle andre, som man gerne selv vil behandles.«