Fokus på "grønt" brændstof i Detroit

I bilernes hjemby Detroit er der fokus på alternativt og grønt brændstof på international biludstilling.

Ford Airstream konceptbil den en 7. januar, 2007, på North American International Auto Show i Cobo Arena i Detroit. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
De amerikanske bilgiganter Ford og General Motors viser biler med alternative og miljørigtige drivmidler på den internationale biludstilling i denne uge. Ford´s bud på en el-bil kaldes Airstream og bygger på teknik med brændselsceller, skriver Bilmagasinet.

Den slår fast, et Ford såvel som General Moters fortsat satser på den batteridrevne el-bil. Airstream drives af en elektromotor, som får strøm fra batterier, der lades op via stikkontakten i nattens løb. Men derudover indeholder bilen sit eget kraftværk med brændselsceller, som kan omdanne brint og luftens ilt til elektricitet.

Med en fyldt brinttank kan bilen køre længere end en ren batteribil, men på længere ture skal føreren lede efter en af de få stationer med brintstandere, der findes i verden.

General Motors' konceptbil Volt er en el-bil, der skal have opladt sine batterier via en stikkontakt. Men foruden el-motoren har Volt en 1-liters benzinmotor med turbolader, der driver en generator, der igen fylder batterierne op.

Volt kan ifølge Bilmagasinet køre over 60 kilometer i bykørsel på en opladning, men takket være benzinmotoren er rækkevidden ikke begrænset.