Førstepilot med hang til kram og skabertrang

Iværksætteren Peter Mühlmann har på godt otte år forvandlet sit anmeldersite Trustpilot fra opstartsvirksomhed til et selskab med velvoksne muskler. Torsdag fik Mülhmanns iværksættersucces en kapitalindsprøjtning på en halv milliard kroner.

Peter Holten Mühlmann og hans Trustpilot har fået det blå stempel af investorerne med torsdagens kapitaltilførsel på en halv milliard kroner. Foto: Linda Kastrup Fold sammen
Læs mere

33-årige Peter Holten Mühlmann er en mand, der aldrig rigtigt træder på bremsen. Siden han for godt otte år siden grundlagde sin anmeldervirksomhed Trustpilot, er det gået over stok og sten med at omdanne den til et internationalt selskab. Den danske iværksættervirksomhed er løbende blevet belønnet med solide kapitalindskud siden opstarten trods det, at Trustpilot endnu ikke har formået at tjene penge. Torsdag hentede Peter Mühlmann og resten af holdet bag sitet deres hidtil største gevinst, da en række kapitalfonde – med britiske Vitruvian Partners i spidsen – valgte at skyde en halv mia. kr. ind i selskabet. Siden 2007 har investorer pumpet omkring 800 mio. kr. ind i Trustpilot.

Det er ikke længe siden, at Peter Mühlmann stadig kunne kalde sig studerende, men i dag gælder det livet som topchef for et selskab med omkring 400 ansatte og kontorer i London, New York, Melbourne og København.

Den unge iværksætter beskrives af sit netværk som en meget autentisk person, der er drevet af sin skabertrang og målet om at gøre en forskel. Han har siden opstarten i 2007 været tro mod sin ambition og går nu efter at skabe en global platform.

I skudlinjen

Trustpilot har dog også oplevet at komme i skudlinjen undervejs på den godt otte år lange rejse. Der har i flere omgange været stillet skarpt på sitets troværdighed og de dertil hørende brugergenererede anmeldelser.

Peter Mühlmann har dog klaret sig igennem de stormfulde tider og er pinligt bevidst om, at hele værdien i Trustpilots system og troværdighed afhænger af, om brugene har tillid til hjemmesiden. Han har tidligere udtalt, at troværdighed for Trustpilot er lige så afgørende, som det er for en avis.

Peter Mühlmann er tidligere medlem af Berlingskes Talent 100-klub, men han har med torsdagens svimlende store kapitaltilførsel nu for alvor kurs mod den hårde chefliga. Der er dog ikke udsigt til, at Mühlmann hopper i et stift og finpudset direktørantræk. Den 33-årige iværksætter har fastholdt sin autentiske ledelsesstil og er en mand, der ikke er bange for at give sine følelser frit løb.

Et varmt menneske

»Han er ikke bange for at give sine ansatte et kram. Både når det går mindre godt – og når der er noget at fejre. Han er meget synlig og et varmt menneske. Jeg tror også, at det er rigtig hårdt at være CEO på den måde, men det har altså en meget stor styrke, at han får en autentisk kontakt med sine medarbejdere,« siger Anders Frejo, der fra 2010 til 2014 arbejdede tæt sammen med Peter Mühlmann som økonomidirektør i Truspilot og er fortsat en del af investorkredsen i selskabet.

Det er længe siden, at Peter Mühlmann selv sad med aktiemajoriteten i selskabet, og for ham handler projektet om meget mere end penge. Og det synspunkt deler han gerne med sine ansatte.

»Alle forstår, at det handler om noget større end blot nogle aktionærer, der skal tjene penge. Det handler om at bygge noget op, som gør en forskel,« siger Anders Frejo.