Første kvinde som årets CFO

Det bliver svenske Marika Fredriksson fra Vestas, der kan smykke sig med titlen Årets CFO. Det er fjerde år i træk, at Berlingske Business er med til at uddele prisen, og det er første gang, at den går til en kvinde. Hun har været med til at skabe en succesfuld turn around hos Vestas, lyder det i begrundelsen for udnævnelsen.

Marika Fredriksson, Executive Vice President & CFO hos Vestas er Årets CFO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vindmølle-giganten Vestas var ikke blæst omkuld, men i knæ. Det har svenske Marika Fredriksson i høj grad være med til at lave om på, og derfor er hun netop blevet kåret til årets CFO 2015.

Det skete ved en konference hos Berlingske. Marika Fredriksson er samtidig den første kvinde, der kan smykke sig med den fornemme titel. Mere præcist uddeler Berlingske Buiness Årets CFO 2015 i samarbejde med KPMG, Sampension og SAS Institute.

I år er juryen blevet præsenteret for kandidater med meget forskellige profiler, der alle har gennemgået timelange interviews med Odgers & Berndtson, som har udarbejdet rapporter til juryen. Valget faldt i år på Marika Fredriksson fordi hun bestemt ikke er bange for at tage fat i de ubehagelige projekter. Hun har gennemført planlagte og gennemgribende beslutninger med stor mod og vedholdenhed.

»Juryen anerkender de store krav, som en succesfuld turn around stiller til virksomhedens CFO, men også CFO’ens evne til at levere resultater i perioden efter en turn around, der kan være mindst lige så krævende,« sagde Heine Dalsgaard CFO hos ISS som begrundelse for udnævnelsen af Marika Fredriksson.

Heine Dalsgaard var Årets CFO i 2014 og medlem af juryen til udnævnelsen af dette års CFO.

»Internt i virksomheden giver det Årets CFO ry for at være én, man lytter til, hvilket er en vigtig del af den moderne CFO-rolle,« sagde han videre.

Hun har selv udtalt, at hun blev valgt til rollen som CFO hos Vestas, fordi hun ikke er bange for at træffe beslutninger, som er nødvendige. Og så har hun været med til at føre CFOens rolle fra baglokalet i virksomheden og ud til proaktivt at hjælpe virksomhedens kunder med eksempelvis finansiering.

»Jeg blev valgt til rollen, fordi jeg kan noget og ikke er bange for at træffe de beslutninger, som er nødvendige,« har Marika Fredriksson tidligere udtalt.

Business TV: Mød Marika Frederiksson, Årets CFO 2015