Først frømand, så headhunter og nu tvillingefar

60 år. Tidligere topchef i rekrutteringsfirmaet Mercuri Urval Christian Kurt Nielsen fylder 60 år 9. november.

Christian Kurt Nielsen har haft en mangeårig karriere som topchef i rekrutteringsfirmaet Mercuri Urvals danske forretning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Christian Kurt Nielsen har et CV så langt, at man kan blive forpustet af bare at læse det. Dog havde han næppe forventet, at han så sent i karrieren skulle have endnu en titel: far til enæggede tvillinger. Altså ud over de to efterhånden meget voksne sønner og en bonussøn på 15 år.

For snart fire år siden fik han tvillinger med sin hustru, Eike Marie Aalling. Pligtopfyldende, som Christian Kurt Nielsen er, må han selvfølgelig tage sin del af servicen med og barnegråden fra hele to småfolk. Om forpligtelserne deles helt ligeligt, melder historien ikke noget om.

Egentlig troede Christian Kurt Nielsen, som 9. november fylder 60 år, velsagtens, at han kunne drosle lidt ned på de daglige pligter, få mere tid til sig selv og dyrke de sportsgrene, der igennem årene har fyldt så meget. Men nej, nu skal han snige sig til lidt motion for at holde den stærke fysik i form.

Fødselaren er ud af en af landets mest kendte tennisfamilier. Faderen var legendariske Kurt Nielsen, og sønnen Frederik Løchte Nielsen gør sig stadig på de store tennisarenaer rundtomkring i verden. Christian Kurt Nielsens eget tennistalent rakte blot til en kamp på landsholdet.

Til gengæld kunne han pleje sin erhvervskarriere. Først som oversergent i Frømandskorpset – her fik han for alvor dyrket sit konkurrencegen og den hårde fysik, som har fulgt ham lige siden.

Senere fik han en mangeårig karriere som topchef i rekrutteringsfirmaet Mercuri Urvals danske forretning og bestred bestyrelsesposter for Mercuri Urval rundtom i verden. Et job, der gav ham dyb indsigt i den talentmasse, der er forudsætningen for at besætte chefposterne rundtomkring i danske erhvervsliv. I en branche hvor fortrolighed er en æressag.

For et års tid siden forlod han det job, og tanken er nu at udfordre sig selv og udforske andre områder i erhvervslivet, blandt andet med tillids- og bestyrelsesposter.

Christian Kurt Nielsen er blandt andet af forsvarsministeren udpeget som formand for Fonden Danske Veteraner. Trofaste læsere af Berlingske vil huske Christian Kurt Nielsen som medlem af Karrierepanelet, der gav gode råd om ledelse og karriere.