Flychef: Topchefer skal gå ned i løn

Chefen for flyselskabet Norweigan, Bjørn Kjos, er klar til at gå ned i løn. ”Går det dårligt med selskabet, må man starte ændringerne fra toppen,” lyder det fra Kjos, der opfordrer andre topchefer til at smide mindre i egen lønpose.

Foto: Scanpix. Bjørn Kjos er topchef i Norweigan, men klar til at gå ned i løn.
Læs mere
Fold sammen
Topchefen i lavprisflyselskabet Norweigan, Bjørn Klos, er klar til at få mindre i løn. Han roser den norske regering, som har foreslået, at virksomheder, der får finansiel hjælp under krisen, skærer i lederlønningerne.

”Det er vældigt forståeligt, hvis regeringen vil kræve at virksomheder, der får hjælp, skærer i lederlønningerne. Lederne bør ikke få mere løn end de ansatte – de er ikke så vigtige,” siger Kjos til den norske avis VG.

Og topchefen er selv klar til at gå ned i løn.

”Selvfølgelig. Går det dårligt med selskabet, må man starte med ændringerne fra toppen, ellers sker der aldrig noget. Jeg ville også bede min ledergruppe om at gå ned i løn,” siger Bjørn Kjos til VG.

Ifølge den norske avis tjente Norweigan-chefen 700.000 norske kroner i 2007, men han har dog lidt ekstra at trække på med en formue på 465 millioner norske kroner.

 
Læs også:

Hummels buddhistiske gulddreng

Don Ø: Jeg er også en usædvanlig mand

Mærsk Mc-Kinney Møller inspicerer selv Føtex

Mærsks datter er den nye stjerne