FLS-chefen vil hellige sig bestyrelsesposter

Når FLSmidths karismatiske administrerende direktør Jørgen Huno Rasmussen stopper i midten af 2013, vil han ikke have noget at gøre med koncernen efterfølgende.

Sådan så Jørgen Huno Rasmussen ud, da han i 2003 tiltrådte som chef for FLSmidth. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til gengæld kan de selskaber, han er i bestyrelsen for, deriblandt Vestas, få mere opmærksomhed. Det fortæller Jørgen Huno Rasmussen til Ritzau Finans.

- Jeg kommer ikke til at have andet kontakt med FLSmidth end som aktionær. Det er god governance, at man spiller sin rolle, og så går man. Det er ikke god governance at blive og kigge sin efterfølger over skulderen, siger Jørgen Huno Rasmussen, der længe har planlagt sin exit:

- Det har altid været klart for mig, at jeg ville gå, mens der er folk, der spørger, hvorfor jeg går nu, og ikke når folk spørger, hvorfor jeg ikke går nu.

Når Jørgen Huno Rasmussen forlader hjørnekontoret i Valby, vil han hellige sig sine bestyrelsesposter.

- Jeg har en del bestyrelsesposter, som jeg kan vie mere opmærksomhed. Jeg er formand for Lundbeck-fonden, som kontrollerer tre meget store virksomheder, hvoraf de to er børsnoterede, siger Jørgen Huno Rasmussen, der også er næstformand i Tryghedsgruppen.

- Jeg er jo også i Vestas' bestyrelse, og vil bruge en del tid på det. Jeg har dedikeret mig til det nye formandskab i Vestas, og at skabe kontinuitet i det. Det vil jeg gøre i en periode.

Jørgen Huno Rasmussen håber på, at han i 2013 vil have en periode sammen med den kommende direktør Thomas Schulz til at besøge virksomhedens aktiviteter.

- Der bliver forhåbentligt et overlap, det håber vi begge to på.